Mézes-fokhagymás sárgarépacsíkok rizstésztával

hirdetés

hirdetés

Köretként is készíthetjük, de magában is ízletes. Gluténmentes.

Hozzávalók 2 személyre

2-3 zsenge sárgarépa

1-2 csipet só

2-3 ek olívaolaj

1 ek méz

2 gerezd zúzott fokhagyma

kb. 15 dkg rizstészta

2-3 ek szójaszósz

Elkészítés

Két-három szál zsenge sárgarépát zöldséghámozóval szeleteljünk hosszában vékony csíkokra, szórjuk meg 1-2 csipetnyi sóval, kevés olívaolajon fedő alatt pároljuk meg (8-10 perc), majd a végén adjunk hozzá 1 evőkanál mézet és 2 gerezd zúzott fokhagymát. Keverjük össze, és takarékon pár percig pároljuk fedő alatt.
 
A rizstésztához forraljunk vizet egy lábasban, vegyük le a tűzről, majd tegyük a forró vízbe a tésztát, és fedő alatt hagyjuk megpuhulni (kb. 10 perc). Szűrjük le, hideg vízzel csap alatt mossuk át.
 
A tésztát öntsük a mézes-fokhagymás sárgarépához. Keverjünk hozzá 2-3 evőkanál szójaszószt.

Tipp

Magyaros ízesítéssel, húsos változatban is elkészíthető, tartalmasabb egytálételként. Készítsünk hagyományos csirkepörköltet. Egy-két fej szálasan szeletelt vöröshagymát pirítsunk meg, adjuk hozzá a felcsíkozott sárgarépát és fedő alatt pároljuk puhára. A rizstésztát készítsük el. Majd keverjük hozzá a pörköltet és a hagymát, sárgarépát.

rizsteszta

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Mézes-fűszeres sárgarépa fokhagymával
Mézes-fűszeres sárgarépa fokhagymával
Zöldséges rizstészta
Zöldséges rizstészta

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás