Mézes-fokhagymás sárgarépacsíkok rizstésztával
Köretként is készíthetjük, de magában is ízletes. Gluténmentes.
Hozzávalók 2 személyre
2-3 zsenge sárgarépa
1-2 csipet só
2-3 ek olívaolaj
1 ek méz
2 gerezd zúzott fokhagyma
kb. 15 dkg rizstészta
2-3 ek szójaszósz
Elkészítés
Két-három szál zsenge sárgarépát zöldséghámozóval szeleteljünk hosszában vékony csíkokra, szórjuk meg 1-2 csipetnyi sóval, kevés olívaolajon fedő alatt pároljuk meg (8-10 perc), majd a végén adjunk hozzá 1 evőkanál mézet és 2 gerezd zúzott fokhagymát. Keverjük össze, és takarékon pár percig pároljuk fedő alatt.
A rizstésztához forraljunk vizet egy lábasban, vegyük le a tűzről, majd tegyük a forró vízbe a tésztát, és fedő alatt hagyjuk megpuhulni (kb. 10 perc). Szűrjük le, hideg vízzel csap alatt mossuk át.
A tésztát öntsük a mézes-fokhagymás sárgarépához. Keverjünk hozzá 2-3 evőkanál szójaszószt.
Tipp
Magyaros ízesítéssel, húsos változatban is elkészíthető, tartalmasabb egytálételként. Készítsünk hagyományos csirkepörköltet. Egy-két fej szálasan szeletelt vöröshagymát pirítsunk meg, adjuk hozzá a felcsíkozott sárgarépát és fedő alatt pároljuk puhára. A rizstésztát készítsük el. Majd keverjük hozzá a pörköltet és a hagymát, sárgarépát.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.