Mézes-fokhagymás sárgarépacsíkok rizstésztával

Köretként is készíthetjük, de magában is ízletes. Gluténmentes.

Hozzávalók 2 személyre

2-3 zsenge sárgarépa

1-2 csipet só

2-3 ek olívaolaj

1 ek méz

2 gerezd zúzott fokhagyma

kb. 15 dkg rizstészta

2-3 ek szójaszósz

Elkészítés

rizsteszta

Két-három szál zsenge sárgarépát zöldséghámozóval szeleteljünk hosszában vékony csíkokra, szórjuk meg 1-2 csipetnyi sóval, kevés olívaolajon fedő alatt pároljuk meg (8-10 perc), majd a végén adjunk hozzá 1 evőkanál mézet és 2 gerezd zúzott fokhagymát. Keverjük össze, és takarékon pár percig pároljuk fedő alatt.

A rizstésztához forraljunk vizet egy lábasban, vegyük le a tűzről, majd tegyük a forró vízbe a tésztát, és fedő alatt hagyjuk megpuhulni (kb. 10 perc). Szűrjük le, hideg vízzel csap alatt mossuk át.

A tésztát öntsük a mézes-fokhagymás sárgarépához. Keverjünk hozzá 2-3 evőkanál szójaszószt.

Tipp

Magyaros ízesítéssel, húsos változatban is elkészíthető, tartalmasabb egytálételként. Készítsünk hagyományos csirkepörköltet. Egy-két fej szálasan szeletelt vöröshagymát pirítsunk meg, adjuk hozzá a felcsíkozott sárgarépát és fedő alatt pároljuk puhára. A rizstésztát készítsük el. Majd keverjük hozzá a pörköltet és a hagymát, sárgarépát.

 
 
hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − öt =

hirdetés