Háromszéki pogácsa

hirdetés

Nagyon gyorsan és egyszerűen összeállítható pogácsa, amivel még a kezdő konyhatündérek is elboldogulnak. Ha nincs túl sok időnk, gyors vendégvárónak is elkészíthetjük.

Hozzávalók

30 dkg liszt

3 dl aludttej

5 dkg vaj

mk őrölt kömény

1 kávéskanál szódabikarbóna

1 teáskanál só

A tetejére

egy tojás sárgája

reszelt sajt

hirdetés 

hirdetés 

Ahogyan én készítem

A száraz hozzávalókat egybeöntöm, majd egy tálba átszitálom. Hozzáadom a vajat, az aludttejet, és szép sima tésztát gyúrok. Ha igényli, mert túl ragadós a tészta, kanalanként még adok hozzá egy kevés lisztet.

Lisztezett deszkán, ujjnyi vastagra nyújtom, apró pogácsákat szaggatok belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. A tetejét megkenem a felvert tojássárgájával, majd megszórom a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.

Karcsi Konyhája

karcsi_konyhaja_logo

 

 

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás