Háromszéki pogácsa

Nagyon gyorsan és egyszerűen összeállítható pogácsa, amivel még a kezdő konyhatündérek is elboldogulnak. Ha nincs túl sok időnk, gyors vendégvárónak is elkészíthetjük.

Hozzávalók

30 dkg liszt

3 dl aludttej

5 dkg vaj

mk őrölt kömény

1 kávéskanál szódabikarbóna

1 teáskanál só

A tetejére

egy tojás sárgája

reszelt sajt

hirdetés 

hirdetés 

Ahogyan én készítem

A száraz hozzávalókat egybeöntöm, majd egy tálba átszitálom. Hozzáadom a vajat, az aludttejet, és szép sima tésztát gyúrok. Ha igényli, mert túl ragadós a tészta, kanalanként még adok hozzá egy kevés lisztet.

Lisztezett deszkán, ujjnyi vastagra nyújtom, apró pogácsákat szaggatok belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. A tetejét megkenem a felvert tojássárgájával, majd megszórom a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.

Karcsi Konyhája

karcsi_konyhaja_logo

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + tizenhét =

hirdetés