Háromszéki pogácsa
Nagyon gyorsan és egyszerűen összeállítható pogácsa, amivel még a kezdő konyhatündérek is elboldogulnak. Ha nincs túl sok időnk, gyors vendégvárónak is elkészíthetjük.
Hozzávalók
30 dkg liszt
3 dl aludttej
5 dkg vaj
mk őrölt kömény
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
A tetejére
egy tojás sárgája
reszelt sajt
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Ahogyan én készítem
A száraz hozzávalókat egybeöntöm, majd egy tálba átszitálom. Hozzáadom a vajat, az aludttejet, és szép sima tésztát gyúrok. Ha igényli, mert túl ragadós a tészta, kanalanként még adok hozzá egy kevés lisztet.
Lisztezett deszkán, ujjnyi vastagra nyújtom, apró pogácsákat szaggatok belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. A tetejét megkenem a felvert tojássárgájával, majd megszórom a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.