Lecsó gazdagon
A lecsó klasszikus magyar étel, sokunk nyári kedvence. Számtalan változatban elkészíthető. Hajnalka az alábbi, húsmentesen is tartalmas receptet ajánlja.
Hozzávalók
1 nagy fej hagyma
2 sárgarépa
1 kis karalábé
4-5 paprika
4-5 paradicsom
1 kisebb cukkini
só, bors
1 tk fűszerpaprika
1 kevés koriander mozsárban összetörve
erős paprika vagy 1 tk Erős Pista
friss vagy szárított bazsalikom
apróra vágott friss petrezselyemzöld
(gabonakolbász)
Elkészítés
Kevés olajon megfonnyasztom a szeletekre vágott hagymát, a sárgarépát és a felkockázott karalábét, paprikát.
A paradicsomot leforrázom, lehúzom a héját, apró kockákra vágom, és a többi zöldséghez adom. Ízesítem, fűszerezem, és fedő alatt hagyom főni.
A cukkinit hosszában négybe vágom, felszeletelem, majd amikor majdnem megfőtt a többi zöldség, ezt is hozzáadom a lecsóhoz.
Ha tojással készítem, akkor felverek pár tojást, és hozzáöntöm a zöldségekhez. Fogyasztható rizzsel, hántolt árpával is, de önmagában is nagyon ízletes.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.