Lecsó gazdagon

A lecsó klasszikus magyar étel, sokunk nyári kedvence. Számtalan változatban elkészíthető. Hajnalka az alábbi, húsmentesen is tartalmas receptet ajánlja. 

Hozzávalók

1 nagy fej hagyma

2 sárgarépa

1 kis karalábé

4­-5 paprika

4-­5 paradicsom

1 kisebb cukkini

só, bors

1 tk fűszerpaprika

1 kevés koriander mozsárban összetörve

erős paprika vagy 1 tk Erős Pista

friss vagy szárított bazsalikom

apróra vágott friss petrezselyemzöld

(gabonakolbász)

Elkészítés

Kevés olajon megfonnyasztom a szeletekre vágott hagymát, a sárgarépát és a felkockázott karalábét, paprikát.

A paradicsomot leforrázom, lehúzom a héját, apró kockákra vágom, és a többi zöldséghez adom. Ízesítem, fűszerezem, és fedő alatt hagyom főni.

A cukkinit hosszában négybe vágom, felszeletelem, majd amikor majdnem megfőtt a többi zöldség, ezt is hozzáadom a lecsóhoz.

Ha tojással készítem, akkor felverek pár tojást, és hozzáöntöm a zöldségekhez. Fogyasztható rizzsel, hántolt árpával is, de önmagában is nagyon ízletes.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét + 11 =

hirdetés