Ami számít, benne van! Mesés élményeket kínál Ausztria legnagyobb kalandparkja

A Fertő-tó melletti St. Margarethen területén fekvő Familypark Neusiedlersee mesepark Hegykőtől néhány kilométerre található. Felejthetetlen élményeket kínál a kisgyermekes családoknak 1968 óta.

Ausztria legnagyobb kalandparkjában élményvár, meseerdő, kalandsziget és falusi porta várja a kicsiket, akik találkozhatnak egy „igazi” sárkánnyal a Sárkánybarlangban, meséket hallgathatnak a felállított színtereken, ülhetnek malacháton, traktorozhatnak, valamint ismerkedhetnek a természettel.

Az adrenalin fokozását számtalan eszközzel, például ballonkörhintával, almarepüléssel, sárkányhajózással, hullámvasúttal vagy akár vízi körhintával érhetjük el. Az élménypark területén Vadaspark található, ahol állatsimogató teszi feledhetetlenné az állatokkal való találkozás élményét a gyermekek számára. A mesepark évről évre újdonságokkal rukkol elő, hogy a látogatóit visszacsábítsa ebbe az amúgy sem megunható élménytárba. Az idei év újdonsága a Rattenmühle, azaz patkánymalom, egy új hullámvasút.

Érdekesség, hogy a 3 és 14 év közötti születésnaposok igazolvány bemutatása mellett ingyen mehetnek be – így a kirándulásra alkalmas időben születetteknek megspórolhatjuk a majdnem 20 eurós belépőt. Természetesen a 3 év alatti gyerekeknek sem kell fizetniük, valamint a kerekesszékeseknek, fogyatékos igazolvánnyal is ingyenes a belépés, amit nagyon szép gesztusnak tartok. Péntekenként családi nap van, így 2 euróval, keddenként a nyugdíjas napon az igazolványt bemutató 60 év felettieknek 10 euróval olcsóbban lehet megúszni a jegyeket.

Fontos információ, hogy bár parkról van szó, kutyát és más kisállatot a kalandpark területére bevinni tilos!

osztrak-kalandpark1 osztrak-kalandpark2 osztrak-kalandpark3 osztrak-kalandpark6 osztrak-kalandpark8

Érdemes felkeresni a www.familypark.at oldalt, ahol magyar nyelven is elérhetők az információk.

Fotók: Mesepark és a Fertő-tó, Szanyi Vendégház, familypark.at

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 2 =

hirdetés