Művészi igényű díszkivilágítás. Fényfestők Kapolcson. Káprázatos színekben pompázik éjszakánként az evangélikus templom

A 27. Művészetek Völgye egyik leglátványosabb attrakciójával egy székesfehérvári fényfestő csapat, a Fényszóró Visual szolgál; sötétedés után gyönyörű színekben pompázik az evangélikus templom, szebbnél szebb minták rajzolódnak ki az 1818-ban épült későbarokk stílusú egyházi épületen.

A templom műemléki védelem alatt áll, a Kossuth és a Jókai utca sarkán található, elhelyezkedése folytán a kapolcsi sokadalom központjának tekinthető. 

Teljes sötétedés után, fél tíztől vetítik a részletgazdag grafikákat az épületre, hétköznaponként éjjel egyig, hétvégén pedig hajnali két óráig látható alkalmi pompájában a templom. Gévai Bálint, a fehérvári csapat egyik fényfestője az Életszépítők Magazinnak elmondta: az üveglapokra üvegfestés-technikával felvitt képeket a Fényszórók csapat készítette, mindegyik kézzel készült. A grafikák között találhatók hagyományos, templomüvegre hajazó rajzok, Vasarely jellegű op-art motívumok, csillagászati témájú képek és különféle nonfiguratív alakzatok is.

A képeket a templom közelében elhelyezett írásvetítőkről vetítik a homlokzatra, minden este más minta vetül a templomra. 

A Fényszóró Visual csapata nem először képviselteti magát a Művészetek Völgyében, tavaly Taliándörögdön már jelen voltak hasonló attrakcióval, Kapolcson először mutatkoztak be. 

Fényszóró Visual a Facebookon >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

4 × 3 =

hirdetés