Finom almakoch: nem kell hozzá tésztát keverni, sem gyúrni

Almakoch. Nagyanyáink, dédanyáink már ismerték a receptet, mostanra azonban mintha feledésbe merült volna. Hajnalka felelevenítette, pontosabban megsütötte. Érdemes kipróbálni, egyszerűen elkészíthető, finom édesség.

Hozzávalók 5­-6 adaghoz

9-10 db felkarikázott kifli

8 alma lereszelve

kb. 500 ml tej

4 ek (nád)cukor

2 tojás

1 kis doboz tejföl

fahéj

vaníliás cukor

vaj az edény kikenéséhez

Elkészítés

A kifliket 1,5-­2 centi vastagságúra szeletelem, és éjszakára száradni hagyom. Az almát meghámozom, lereszelem, vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítem.

A tejben feloldom a cukrot, majd belemártogatom a kiflikarikákat (a felszeletelt mennyiség felét), és kibélelem velük a kivajazott tepsit. A reszelt almából kifacsarom a levet, egyenletesen szétosztom a kiflirétegen, majd ráhelyezem a maradék tejben áztatott kiflikarikákat.

A tojásokkal elkevert tejfölt felverem, hozzákeverem a cukros tejet (ha marad), és egyenletesen elosztva ráöntöm a kifliszeletekre. Kb. 175-ös hőfokon aranybarnára sütöm. Porcukorral, vagy vaníliás cukorral meghintve tálalom.

 

hirdetés
2 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − hat =

hirdetés