Gesztenyés tejeskávé
Ha szereted a kávékülönlegességeket, ha szereted a gesztenyét, a kávét… A desszert és kávé élménye egyben.
Hozzávalók 2 adaghoz (2 x 2 dl)
100 g áttört gesztenyepüré (cukrozottat használtunk)
2 adag presszókávé
3 dl tej
kb. 2 ek méz
Elkészítés
Főzz 2 adag presszókávét.
Öntsd fel 2 dl meleg tejjel, add hozzá a mézet és 80 g áttört gesztenyepürét. Kézi mixerrel keverd egyneművé. Két decis bögrébe kanalazz 2 evőkanál áttört gesztenyepürét, öntsd rá a gesztenyés tejeskávét. (Üvegbögrében jól mutat.)
Habosíts tejet (kézi mixerrel vagy kávéfőzővel), a tejhabot kanalazd a kávéra. Szórd meg kevés gesztenyepürével. Csokiöntetet is csorgathatsz rá, tejhab helyett pedig használhatsz tejszínhabot.
Kanalazva „kell” inni. Nagyobb adagot is készíthetsz belőle – ez esetben adj hozzá több tejet. Kísérletezhetsz az arányokkal, van, aki fél adag presszókávéval szereti.
Kipróbáltuk tejjel is, tejes változatban is finom – ezt gyerekek is fogyaszthatják. Laktózmentes változathoz növényi tejekkel is lehet kísérletezni, a szójatejet és a zabtejet ajánljuk hozzá.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.