Süssünk boci szeletet!
Kráter szeletnek is nevezik, de boci szeletként is ismert az alábbi sütemény. Nagyon guszta, látványos édesség! Első olvasatra bonyolultnak tűnhet az összeállítása – készíteni kell hozzá a pudingot, tésztát, mázat és csokiöntetet – , de nem különösebben nehéz recept. Nagyon finom, íme, a receptje!
Hozzávalók a pudinghoz:
9 dl tej (2,8%-os)
80 g vaníliás pudingpor
4 púpos evőkanál kristálycukor
Hozzávalók a tésztához:
5 tojásfehérje
5 tojássárgája
25 dkg kristálycukor
10 g vaníliás cukor – bourbon
1 dl tej (2,8%-os)
1 dl étolaj
2 púpozott evőkanál holland kakaópor
25 dkg búzaliszt (BL55)
10 g sütőpor
Hozzávalók a mázhoz:
375 g tejföl (20%-os)
4 púpozott evőkanál kristálycukor
10 g vaníliás cukor – bourbon
Hozzávalók a csokiöntethez:
50 g csokoládé – ét (olvasztott)
2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A vaníliapudingot megfőzöm a tejjel és a cukorral. Megvárom, míg kihűl. A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére. A sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, hozzáadom a tejet, és az étolajat, majd összekeverem. Hozzáadom a kakaóport, a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habba verem, majd beleforgatom a kakaós masszába. Kikenek vajjal egy tepsit, lisztezem, beleöntöm a masszát. A kihűlt pudingot apránként belekanalazom. Előmelegített 180 Celsius-fokos sütőben kb. 45 percig sütöm.
A mázhoz a tejfölt, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem. Az így kapott cukros tejfölt ráöntjük a majdnem kész süteményre és 10 percig sütjük még.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztom, hozzáadom az étolajat, az így kapott öntetet rácsurgatom a kihűlt süteményre.
Jó szívvel ajánlom Juhász Károly receptjét! Veronika
Fotók: Wágner Veronika
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.