Süssünk boci szeletet!

Kráter szeletnek is nevezik, de boci szeletként is ismert az alábbi sütemény. Nagyon guszta, látványos édesség! Első olvasatra bonyolultnak tűnhet az összeállítása – készíteni kell hozzá a pudingot, tésztát, mázat és csokiöntetet – , de nem különösebben nehéz recept. Nagyon finom, íme, a receptje!

Hozzávalók a pudinghoz:

9 dl tej (2,8%-os)

80 g vaníliás pudingpor

4 púpos evőkanál kristálycukor

Hozzávalók a tésztához:

5 tojásfehérje

5 tojássárgája

25 dkg kristálycukor

10 g vaníliás cukor – bourbon

1 dl tej (2,8%-os)

1 dl étolaj

2 púpozott evőkanál holland kakaópor

25 dkg búzaliszt (BL55)

10 g sütőpor

Hozzávalók a mázhoz:

375 g tejföl (20%-os)

4 púpozott evőkanál kristálycukor

10 g vaníliás cukor – bourbon

Hozzávalók a csokiöntethez:

50 g csokoládé – ét (olvasztott)

2 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A vaníliapudingot megfőzöm a tejjel és a cukorral. Megvárom, míg kihűl. A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére. A sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, hozzáadom a tejet, és az étolajat, majd összekeverem. Hozzáadom a kakaóport, a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habba verem, majd beleforgatom a kakaós masszába. Kikenek vajjal egy tepsit, lisztezem, beleöntöm a masszát. A kihűlt pudingot apránként belekanalazom. Előmelegített 180 Celsius-fokos sütőben kb. 45 percig sütöm.

A mázhoz a tejfölt, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem. Az így kapott cukros tejfölt ráöntjük a majdnem kész süteményre és 10 percig sütjük még.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztom, hozzáadom az étolajat, az így kapott öntetet rácsurgatom a kihűlt süteményre.

wagnerveronika_joJó szívvel ajánlom Juhász Károly receptjét! Veronika

Fotók: Wágner Veronika

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − tizennégy =

hirdetés