Fekete-erdő torta. Nagymama legjobb süteményei. Könyv- és receptismertető

Bizonyára mindenki szívesen emlékszik vissza nagymamája mennyei süteményeire és a családi ünnepeket körbelengő édes varázslatra.

A Nagymama legjobb süteményei c. nosztalgikus könyvben több mint 120 klasszikus és jól bevált recept található, köztük olyan örök kedvencekkel, mint például a morzsás sütemény, a sajttorta, a frankfurti koszorú, a Sacher-torta, a fonott kalács vagy a zabkeksz.

A kötetben tepsis és formában sült sütemények, torták, aprósütemények, kenyérfélék, karácsonyi sütemények receptjeit találjuk, mindegyikhez egész oldalas fotó tartozik. A Fekete-erdő torta receptjét ismertetjük a kiadványból.

Hozzávalók 26 centis tortaformához

A tésztához

6 tojás

90 ml meleg víz

1 csipet só

200 g cukor

1 csomag vaníliás cukor

300 g liszt

1 ek cukrozatlan kakaópor

1 csomag sütőpor

A töltelékhez

80 ml cseresznyepálinka

750 g tejszín

1 csomag vaníliás cukor

1 + 1/2 ek cukor

1 csomag habfixáló

350 g meggy (befőtt)

2,5 dl a meggybefőtt levéből

1 ek étkezési keményítő

csokoládéforgács a díszítéshez

black-forest-cake-58676_640

Elkészítés

A tésztához válasszuk szét a tojásokat, és egy tálban verjük habosra a tojásfehérjét a vízzel és a sóval. Lassan szórjuk bele a cukrot és a vaníliás cukrot, majd újra verjük fel. Adjuk hozzá a tojássárgáját. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd öntsük a tojásos masszába, és keverjük össze.

Béleljünk ki egy tortaformát sütőpapírral, és öntsük bele a tésztát, 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben süssük 20-25 percig. Hűtéshez tegyük süteményrácsra, és vegyük le róla a sütőpapírt.

Vágjuk a tésztát 3 részre. Minden réteget csepegtessünk le 2 ek. cseresznyepálinkával.

A töltelékhez verjük keményre a tejszínt a vaníliás cukorral, 1 ek cukorral és habfixálóval. Csepegtessük le a meggyet szűrőben. Forraljuk fel a levét fél ek cukorral egy fazékban. A keményítőt oldjuk fel vízben, keverjük bele, és hagyjuk besűrűsödni. Adjuk hozzá a meggyet, húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Kenjük az alsó lapra a tejszínes krém harmadát, majd osszuk el rajta a meggyes krém felét. Tegyük rá a második lapot, és járjunk el ugyanígy. Végül tegyük rá a harmadik lapot is. Kenjük be a tortát a maradék tejszínnel, és díszítsük csokoládéforgáccsal.

 

könyv recept

A kötet az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg, az Omas beste Kuchen kiadvány alapján

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 5 =

hirdetés