Fűszeres forró csoki
Süti helyett vagy mellé, ha egy kis melegségre, finomságra vágyunk. Bevált recept. Kísérletezhetünk a fűszerezéssel!
Hozzávalók 2 adaghoz
4 dl tej (3,5 %)
1 dl tejszín
3 teáskanál nem cukrozott kakaópor
1/2 csomag vaníliás cukor, vagy 1 tk vaníliakivonat
cukor, méz, édesítő ízlés szerint
4-5 db egész szegfűszeg
1 egész fahéj vagy 2 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
Elkészítése
A tejet forraljuk össze a fűszerekkel, amikor már meleg – de még nem forr -, adjuk hozzá a kakaót, a cukrot (mézet vagy édesítőt), a tejszínt és főzzük közepes lángon kb. öt percig.
Leszűrve öntsük a bögrébe, tetejére nyomjunk tejszínhabot, és szórd meg fahéjjal kevert csokireszelékkel (vagy kakaóval).
Fűszeres csokireszelékkel – például chilis étcsokival – még pikánsabb.
Meleg energiaital – a Bombardino receptje >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.