Öt perc és kész: hideg banánkrémleves

Ez egy csodaleves, amit szeretnek a gyerekek. (Legalábbis nálunk.) Csodaleves azért is, mert nem kell főzni, ripsz-ropsz összedobható. Akkor is jó szolgálatot tesz, ha van néhány megbarnult héjú, túlérett banán otthon, ehhez a desszertjellegű leveshez tökéletes.

Hozzávalók 4 személyre

4 banán

fél liter tej

1 kispoharas (125 g) natúr joghurt

2 dl 10%-os főzőtejszín

fél mk őrölt fahéj

2-3 ek barnacukor (alternatív édesítőszerrel is édesíthető)

kevés citromlé

Elkészítés

A meghámozott, felkarikázott banánokat és a többi összetevőt tegyük turmixgépbe, és turmixoljuk össze. Ennyi az egész.

A levest hűtsük be, felhasználásig tartsuk a hűtőben.

Levesbetétként tálaláskor tehetünk bele 1-2 evőkanálnyi ropogós müzlit, ízesített gabonapelyhet vagy apróra vágott banánt.

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + 8 =

hirdetés