Öt perc és kész: hideg banánkrémleves
Ez egy csodaleves, amit szeretnek a gyerekek. (Legalábbis nálunk.) Csodaleves azért is, mert nem kell főzni, ripsz-ropsz összedobható. Akkor is jó szolgálatot tesz, ha van néhány megbarnult héjú, túlérett banán otthon, ehhez a desszertjellegű leveshez tökéletes.
Hozzávalók 4 személyre
4 banán
fél liter tej
1 kispoharas (125 g) natúr joghurt
2 dl 10%-os főzőtejszín
fél mk őrölt fahéj
2-3 ek barnacukor (alternatív édesítőszerrel is édesíthető)
kevés citromlé
Elkészítés
A meghámozott, felkarikázott banánokat és a többi összetevőt tegyük turmixgépbe, és turmixoljuk össze. Ennyi az egész.
A levest hűtsük be, felhasználásig tartsuk a hűtőben.
Levesbetétként tálaláskor tehetünk bele 1-2 evőkanálnyi ropogós müzlit, ízesített gabonapelyhet vagy apróra vágott banánt.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.