Bajor cipó. Olvasónk bevált receptje

A bajor cipókat Váradi Viktor Vendel sütötte – köszönjük a receptet!

Hozzávalók

25 dkg búzarétesliszt

25 dkg búzafinomliszt

2 mokkáskanál só

1 evőkanál búzasikér

1 evőkanál cukor

4 evőkanál olívaolaj

2,5 dl víz

2 dkg élesztő

Elkészítés

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd a tésztát nagyjából 1 órán át meleg helyen kelesztjük. A megkelt tésztából formázhatunk zsemlét, kiflit, cipót is.

Két liter vizet felforralunk 3 púpos kanál étkezési szódabikarbónával, majd a formázott tésztákat a forrásban levő vízbe tesszük finoman, s mindkét felüket fél-fél percig főzzük – nem tovább!

A vízből kivéve lecsepegtetjük, óvatosan késsel bevagdossuk. A tetejét ízlés szerint ízesíthetjük köménnyel, sóval, szezám- vagy lenmaggal. 180 fokon szép barnára sütjük, 15-20 perc a sütési idő. A szódabikarbónának köszönhetően szép barna lesz a héja, csupán a bevágások helye marad fehér.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + 11 =

hirdetés