Hinni kell a változás lehetőségében! „Mindig van másik út, mindig tehetünk mást, mint amit eddig tettünk.” A hogyanokról szól Limpár Imre szakpszichológus első könyve

A siker tervezhető.

Rengetegen hirdetik ezt, és jó néhány könyv is született a témában; a siker titkát sokan vélik ismerni, s közülük sokan készek is átadni a tudásukat. Hogy „sikerguruként” ki mennyire hiteles tanító, nem olyan könnyű eldönteni. Marketinggel mindent és mindenkit fel lehet tuningolni – a siker eladható téma, mert szinte senkit sem hagy hidegen. Nem mindig látni ugyanakkor, hogy a hirdetett tudás mögött mi van, sőt, azt sem mindig lehet egyértelműen beazonosítani, hogy ki áll mögötte, az életével, a tudásával mennyire van összhangban az, amit képvisel és hirdet. (Vonatkoztassunk el most attól az általánosító tézistől, hogy a suszter cipője lyukas…attól mert lyukas, még lehet jó szaki.)

A könyv címe tehát – A siker tervezhető – a fenti megközelítés alapján akár félrevezető is lehet, könnyen rá lehet fogni, anélkül, hogy belelapoznánk, hogy egy újabb könyv a rengetegben, egy újabb lelkes tollnok, aki meglovagolja ezt a népszerű témát. Ez a könyv azonban tényleg kivétel.

„Hiszem, hogy mindig van másik út, hogy mindig tehetünk mást, mint amit eddig tettünk, s pont ezért lehetséges a változás.”

A kötet szerzője Limpár Imre tréner, tanácsadó szakpszichológus – magazinunk Lélekhajó rovatában évek óta publikál. A könyv alcíme: A praktikus tudás lélektani könyve. Fontos kitétel ez. Limpár Imre nem beszél mellé, első kötete valóban praktikus tudást oszt meg, jól felépített, összeszedett, olvasmányos és érdekes. Több részlete a magazinunkra írt cikkei alapján ismerős lehet, de egészen más kötetben látni és olvasni, átfogó tartalmi koncepció részeként.

Limpár Imre tréner, tanácsadó szakpszichológus

Ez a könyv nem a szokványos úton közelíti meg a siker témakörét, sőt, a címmel ellentétesen nem is a sikerről szól, mint nehezen megfogható életcélról, hanem a hétköznapi útvesztőkről, életvezetési és fogalmi tévhitekről, megakasztó szokásrendszerekről s persze fogódzókról. Szemléletet formál, gondolatokat ébreszt, rátapint szokássá rögzült működési, életvezetési sémákra, melyek meghatároznak és be is határolnak. A változtatás, változtatni akarás szikráját ülteti el bennünk; nem kecsegtet gyors eredménnyel. Ahogy Szily Nóra is megfogalmazta a könyvbemutatón: Limpár Imre nem instant sikert vagy boldogságot ígér; saját belső munkára próbálja inspirálni az olvasókat. Műfaja szerint önsegítő irodalom, amelyből kétféle létezik. Az egyik a mélylélektan felől közelít, általában bonyolult és nehéz utat kínál – ahogy Imre mondja, mintha masszív betontömböket kellene emelgetnünk –, a másik a gyors aranymódszert, gyors változást ígérő (felületesebb) szakirodalom. A siker tervezhető c. könyv valahol a kettő között foglal helyet. Szakmailag megalapozott.

Mire a végére érsz, nem csupán a látásmódod alakul át, hanem te is elkezded kicsit másképp szemlélni önmagad és a világot, amely körülvesz.

Jó néhány cikket meg tudnánk osztani a magazinról Imrétől, amelyek a kötetben is fellelhetők, ám ezek csak elenyésző részét tennék ki a könyv tartalmának. Néhány cikket azért megmutatok, a teljesség igénye nélkül:

https://eletszepitok.hu/hogyan-gazdalkodj-okosan-az-idoddel

Interjú is olvasható a magazinon Limpár Imrével

Ízelítő a könyv tartalmából:

A célok logikája

A szokások ereje

Időgazdálkodási titkok

Erőforrásaink leltára

Stresszkezelési technikák, praktikák, trükkök

Az önbizalom kódjai

Az örömgyilkosok és az energiavámpírok kezelése

Szabadulások az elvárások börtönéből

Sorsunk irányítása

Szinte borítékolható, hogy nem ez lesz Limpár Imre egyetlen könyve… Jó olvasni őt, de előadóként is érdemes meghallgatni, szuggesztív előadásmódja kifejezetten élvezetes. Facebook oldalán hírt ad a közelgő eseményekről.

A siker tervezhető c. könyv a Kossuth Kiadó gondozásában jelent meg 2018-ban.

Dedikált példány itt rendelhető: limparimre.com/a-siker-tervezheto

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 7 =

hirdetés