Avokádókrémmel töltött tojás, friss vegyes salátával, mustárban sült édesburgonyával

Egy kiadós, húsmentes főétel, melyet akár húsvétkor is tálalhatunk. Hajnalka receptje.

Hozzávalók

A töltelékhez

5 tojás

1 avokádó

mustár ízlés szerint

3 gerezd fokhagyma

só, bors

1 ek tejföl

A salátához

Friss fejes saláta

uborka

kaliforniai paprika

paradicsom

(lila) hagyma

kukorica

olajbogyó

mozzarella golyó

A körethez

édesburgonya

1 ek mustár

só, bors

2 ek tejföl

olaj

Elkészítés

A szobahőmérsékletű tojásokat sós-­ecetes vízben megfőzöm, és hideg vízben hagyom kihűlni.

Az édesburgonyát jól megmosom, cikkekre vágom és egy tűzálló tálba helyezem.

Összekeverem a mustárt a tejföllel, sózom, színes borsot tekerek rá, majd egy kis olajjal jól kikeverem, és ráöntöm a burgonyára.

Közepes hőfokon előbb lefedve párolom, majd leveszem a fedőt, és hagyom, hogy kissé megpiruljon.

Amikor kihűlt a tojás, vizes kézzel megpucolom, és hosszanti irányban kettévágom. Villával összenyomom az avokádót és a tojások sárgáját, hozzáadom a tejfölt, mustárt, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítem. Ezzel a krémmel töltöm meg a tojásokat.

A salátát megmosom, ha szükséges apróbbra szaggatom. Az uborkát, paprikát, paradicsomot, hagymát felszeletelem, majd összekeverem a többi hozzávalóval és a salátával.

Aki öntettel szereti, készíthet egy könnyű, házi öntetet joghurtból, mézzel, ­mustárral ízesítve, sóval, borssal fűszerezve. Friss kaporral vagy metélőhagymával lehet díszíteni.

Fazakas Hajnalka

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 12 =

hirdetés