Avokádókrémmel töltött tojás, friss vegyes salátával, mustárban sült édesburgonyával
Egy kiadós, húsmentes főétel, melyet akár húsvétkor is tálalhatunk. Hajnalka receptje.
Hozzávalók
A töltelékhez
5 tojás
1 avokádó
mustár ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ek tejföl
A salátához
Friss fejes saláta
uborka
kaliforniai paprika
paradicsom
(lila) hagyma
kukorica
olajbogyó
mozzarella golyó
A körethez
édesburgonya
1 ek mustár
só, bors
2 ek tejföl
olaj
Elkészítés
A szobahőmérsékletű tojásokat sós-ecetes vízben megfőzöm, és hideg vízben hagyom kihűlni.
Az édesburgonyát jól megmosom, cikkekre vágom és egy tűzálló tálba helyezem.
Összekeverem a mustárt a tejföllel, sózom, színes borsot tekerek rá, majd egy kis olajjal jól kikeverem, és ráöntöm a burgonyára.
Közepes hőfokon előbb lefedve párolom, majd leveszem a fedőt, és hagyom, hogy kissé megpiruljon.
Amikor kihűlt a tojás, vizes kézzel megpucolom, és hosszanti irányban kettévágom. Villával összenyomom az avokádót és a tojások sárgáját, hozzáadom a tejfölt, mustárt, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítem. Ezzel a krémmel töltöm meg a tojásokat.
A salátát megmosom, ha szükséges apróbbra szaggatom. Az uborkát, paprikát, paradicsomot, hagymát felszeletelem, majd összekeverem a többi hozzávalóval és a salátával.
Aki öntettel szereti, készíthet egy könnyű, házi öntetet joghurtból, mézzel, mustárral ízesítve, sóval, borssal fűszerezve. Friss kaporral vagy metélőhagymával lehet díszíteni.
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.