Csicseriborsós paradicsomleves gazdagon

Tartalmas, tápanyagokban gazdag, finom leves. 

Hozzávalók 4 személyre

100 g csicseriborsó

2 ek bulgur

1 tálcányi leveszöldség: 1 közepes fej hagyma apróra vágva, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér megtisztítva, felkarikázva, kisebb negyedelt zeller apróra vágva, maréknyi kelkáposzta csíkokra vágva

2 gerezd zúzott fokhagyma

kb. egy centi finomra reszelt friss gyömbér (elhagyható)

2 ek olívaolaj

500 g paradicsomlé (dobozost használtunk)

1 tk pirospaprika

só, bors, kevés cukor (ízlés szerint)

víz

Elkészítés

A csicseriborsót áztassuk be éjszakára.

Az olajon dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd adjuk hozzá a zöldségeket és fedő alatt közepes hőfokon pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a pirospaprikát, az átöblített csicseriborsót, keverjük össze, majd öntsük fel kb. 2 dl vízzel és főzzük puhára. Fűszerezzük, ízesítsük. Ha a csicseriborsó kezd már megpuhulni, adjuk hozzá a paradicsomlevet és a bulgurt. Főzzük, amíg a borsó és a bulgur meg nem puhul. A végén keverhetünk hozzá friss, apróra vágott petrezselyemzöldet.

Hasonló recept:

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × négy =

hirdetés