Csicseriborsós paradicsomleves gazdagon
Tartalmas, tápanyagokban gazdag, finom leves.
Hozzávalók 4 személyre
100 g csicseriborsó
2 ek bulgur
1 tálcányi leveszöldség: 1 közepes fej hagyma apróra vágva, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér megtisztítva, felkarikázva, kisebb negyedelt zeller apróra vágva, maréknyi kelkáposzta csíkokra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
kb. egy centi finomra reszelt friss gyömbér (elhagyható)
2 ek olívaolaj
500 g paradicsomlé (dobozost használtunk)
1 tk pirospaprika
só, bors, kevés cukor (ízlés szerint)
víz
Elkészítés
A csicseriborsót áztassuk be éjszakára.
Az olajon dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd adjuk hozzá a zöldségeket és fedő alatt közepes hőfokon pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a pirospaprikát, az átöblített csicseriborsót, keverjük össze, majd öntsük fel kb. 2 dl vízzel és főzzük puhára. Fűszerezzük, ízesítsük. Ha a csicseriborsó kezd már megpuhulni, adjuk hozzá a paradicsomlevet és a bulgurt. Főzzük, amíg a borsó és a bulgur meg nem puhul. A végén keverhetünk hozzá friss, apróra vágott petrezselyemzöldet.
Hasonló recept:
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.