Csirkemell kukoricapelyhes bundában mángoldos burgonyapürével

A mángold – spenótféle – alapköretnek számít a horvát éttermekben, főtt felkockázott burgonyával vagy krumplipürével elegyítve kínálják. Nálunk nem különösebben terjedt el, de mivel nemcsak egészséges, hanem finom is, érdemes köretként beiktatni, főleg szezonban.

Mángoldos krumplipüré

Hozzávalók 4 személyre

kb. fél kg friss mángold

3-4 közepes burgonya

2-3 gerezd fokhagyma

2-3 dkg vaj

só, bors

mangold5

Elkészítés

A mángoldot folyó víz alatt alaposan mossuk át, majd távolítsuk el a vastag szárát. Tegyük forró sós vízbe, s addig főzzük, amíg a levelek össze nem esnek (nem kell túlfőzni). Öntsük le a főzőlevet és botmixerrel pürésítsük.

Nagyobb serpenyőben olvasszuk fel a vajat, pirítsuk meg benne a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a mángoldot és közepes lángon fedő alatt pároljuk pár percig.

A meghámozott, felkockázott burgonyát főzzük puhára. Pürésítsük (krumplinyomóval vagy krumplitörővel). Adjuk hozzá a kész mángoldhoz és keverjük össze.

A képen látható csirkemellfilét ugyanúgy panírozzuk, mint a rántott húst, annyi különbséggel, hogy morzsa helyett apróra tört natúr kukoricapehely és zsemlemorzsa keverékébe forgattuk.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + 7 =

hirdetés