Csirkemell kukoricapelyhes bundában mángoldos burgonyapürével
A mángold – spenótféle – alapköretnek számít a horvát éttermekben, főtt felkockázott burgonyával vagy krumplipürével elegyítve kínálják. Nálunk nem különösebben terjedt el, de mivel nemcsak egészséges, hanem finom is, érdemes köretként beiktatni, főleg szezonban.
Mángoldos krumplipüré
Hozzávalók 4 személyre
kb. fél kg friss mángold
3-4 közepes burgonya
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 dkg vaj
só, bors
Elkészítés
A mángoldot folyó víz alatt alaposan mossuk át, majd távolítsuk el a vastag szárát. Tegyük forró sós vízbe, s addig főzzük, amíg a levelek össze nem esnek (nem kell túlfőzni). Öntsük le a főzőlevet és botmixerrel pürésítsük.
Nagyobb serpenyőben olvasszuk fel a vajat, pirítsuk meg benne a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a mángoldot és közepes lángon fedő alatt pároljuk pár percig.
A meghámozott, felkockázott burgonyát főzzük puhára. Pürésítsük (krumplinyomóval vagy krumplitörővel). Adjuk hozzá a kész mángoldhoz és keverjük össze.
A képen látható csirkemellfilét ugyanúgy panírozzuk, mint a rántott húst, annyi különbséggel, hogy morzsa helyett apróra tört natúr kukoricapehely és zsemlemorzsa keverékébe forgattuk.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.