Libanoni muszaka
Ízletes, egyszerű étel, ami fogyasztható hidegen és melegen egyaránt, de ajánlatos pár órával az étkezés előtt elkészíteni, hogy összeérjenek az ízei.
Hozzávalók 4 személyre
kb. 250 g csicseriborsó
2 nagyobb padlizsán
1 közepes fej hagyma
1 fej fokhagyma
kb. 400 g hámozott, felkockázott paradicsom – ha nincs friss, lehet konzerv is
3-4 ek olívaolaj
szójaszósz
só
frissen őrölt bors
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
A csicseriborsót éjszakára beáztattam, majd leszűrtem, leöblítettem, és sós vízben addig főztem, amíg megpuhult (kb. fél óra). Ekkor leszűrtem.
Egy nagyobb lábasban felforrósítottam az olajat, aranysárgára pirítottam az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát.
A padlizsánokat megmostam, levágtam a két végüket, majd hosszában négybe vágtam, és kb. 1 centis szeleteket vágtam belőlük, majd a hagymára tettem, és néhány percig sütöttem.
Befedtem a csicseriborsóval, majd a sóval, borssal ízesített paradicsommal. Felforraltam a keveréket, és fedő alatt kb. 15 percig főztem.
Jó étvágyat!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.