Libanoni muszaka

Ízletes, egyszerű étel, ami fogyasztható hidegen és melegen egyaránt, de ajánlatos pár órával az étkezés előtt elkészíteni, hogy összeérjenek az ízei.

Hozzávalók 4 személyre

kb. 250 g csicseriborsó

2 nagyobb padlizsán

1 közepes fej hagyma

1 fej fokhagyma

kb. 400 g hámozott, felkockázott paradicsom – ha nincs friss, lehet konzerv is

3-4 ek olívaolaj

szójaszósz

frissen őrölt bors

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A csicseriborsót éjszakára beáztattam, majd leszűrtem, leöblítettem, és sós vízben addig főztem, amíg megpuhult (kb. fél óra). Ekkor leszűrtem.

Egy nagyobb lábasban felforrósítottam az olajat, aranysárgára pirítottam az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát.

A padlizsánokat megmostam, levágtam a két végüket, majd hosszában négybe vágtam, és kb. 1 centis szeleteket vágtam belőlük, majd a hagymára tettem, és néhány percig sütöttem.

Befedtem a csicseriborsóval, majd a sóval, borssal ízesített paradicsommal. Felforraltam a keveréket, és fedő alatt kb. 15 percig főztem.

Jó étvágyat!

Fazakas Hajnalka

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − 2 =

hirdetés