Bögrés diós szelet laktóz- és tojásmentesen
Ezt a végtelenül egyszerű receptet egy kedves ismerősömtől kaptam. Közreadom, hogy más is megsüthesse. Nagyon egyszerű elkészíteni, és rövid idő alatt megvan. Ha épp nincs sok idő sütni, ideális választás. Három deci űrtartalmú bögrét használok, ezzel mérem ki a hozzávalókat, egybeöntöm és összekeverem.
Hozzávalók
1 bögre liszt
1 bögre darált dió
3/4 bögre cukor (az eredeti receptben 1 bögrényit ajánlanak)
3/4 bögre laktózmentes tej (apránként adagolva a tésztához)
1 sütőpor (lisztben elkeverve)
Elkészítés
A hozzávalókat fakanállal keverjük alaposan össze, majd a masszát öntsük sütőpapírral bélelt kisebb – 20×25 centis – tepsibe. Előmelegített sütőben 170-180 fokon 45 percig (tűpróbáig!!) süssük.
Kínálhatjuk magában, porcukorral meghintve, megkenhetjük lekvárral, és tölthetjük diókrémmel is.
A diókrém hozzávalói
20 dkg cukor
1 dl tej (laktózmentes)
10 dkg dió
3 evőkanál liszt
1 vaníliás cukor
16 dkg vaj
Elkészítés
A cukrot a tejjel felforraljuk, hozzáadjuk a lisztben elkevert darált diót. Pár percig főzzük, vaníliás cukorral ízesítjük, lehűtjük, majd hozzákeverjük a vajat. A vajat akkor szabad hozzákeverni ha a krém kihűlt.
Recept: Hidi Marika Malena konyhája >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.