Csicseriborsó pörkölt. Tartalmas, tápláló egytálétel
A csicseriborsó egészséges, fehérjében különösen gazdag zöldségféle, érdemes rendszeresen fogyasztani! Kissé semleges íze miatt sokféle étel készíthető belőle, változatosan fűszerezhető, ízesíthető. Rostban gazdag alapanyag, rendszeres fogyasztásával normalizálható a vérnyomás, segíti a koleszterin kiürülését a szervezetből, csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
Hozzávalók
500 g csicseriborsó
2 db kápiapaprika
2-3 levél káposzta
1 fej vöröshagyma
1 db fokhagyma
1 marék koktélparadicsom
3 db paradicsom
250 ml víz
250 ml vegán főzőkrém
2 tk római kömény
½ tk szerecsendió
½ tk koriander
2 tk kurkuma
¼ tk fahéj
1+½ tk só
Elkészítése
A paprikát, a hagymát és a paradicsomokat egy hőálló edénybe teszem, meglocsolom olívaolajjal, sóval és borssal fűszerezem. A fokhagyma tetejét levágom, majd kevés olívaolajjal meglocsolva alufóliába csomagolom és a többi zöldséggel együtt 250 Celsius-fokon 20-25 percig sütöm.
Ha kész, hagyom kicsit hűlni, majd konyhai robotgéppel összeaprítom.
A csicseriborsó konzervet átmosom, majd leszűröm. A káposztát felkockázom, majd a csicseriborsóval, a grillezett zöldségekkel, a főzőkrémmel és a vízzel elkeverem, felrakom főni.
Magas hőfokon főzöm fél óráig, időnként megkeverem.
Tökéletes mellé az indiai sós lepény, a naan, melynek receptjét ide kattintva megtalálod.
További izgalmas receptekért látogass el a Dizájnkonyha oldalára!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.