Egészségünkre válik: csicseriborsókrém alaprecept. A kész kence változatosan ízesíthető

A csicseriborsókrémet (hummuszt) változatosan lehet ízesíteni, az alaprecept egyszerű, ezt érdemes nagyobb adagban készíteni, majd a kész változatból különféle ízesítésű hummuszt keverhetünk. Tápláló, vitaminokban, ásványi anyagokban bővelkedő ízletes kence. 

Hozzávalók

20 dkg csicseriborsó

3-4 zúzott fokhagyma

2 ek tahini paszta (szezámpaszta)

fél tk só

1 citrom kifacsart leve

extra szűz olívaolaj

1 mk sumac (szumák) – a keleti konyhák gyakori fűszere, saláták, húsok fűszerezésére használják. Friss, citromra emlékeztető ízt ad az ételeknek, hummusz ízesítésére is tökéletes (keleti élelmiszerüzletekben, webáruházakban beszerezhető)

a csicseriborsó főzővize, forrón (ha a krém túl sűrű lenne)

Elkészítés

A csicseriborsót áztasd be éjszakára.

Az áztatott csicseriborsót sós vízben főzd puhára.

Szűrd le, a főzővizet ne öntsd ki, mert a krém lazításához szükséged lehet rá.

Tedd egy keverőtálba a csicseriborsót, a zúzott fokhagymát, a szezámpasztát, sózd és adj hozzá kevés forró főzővizet, majd turmixold egyneművé.

Annyi vizet adj hozzá, hogy közepesen lágy krémet kapj.

Ezután keverd hozzá az olívaolajat, a citromot és a sumacot. 

 

A kész hummusz ízesíthető:

Wasabival

Angol mustárral / más mustárral

Maréknyi apróra vágott bazsalikomlevéllel / petrezselyemmel / korianderrel

Apróra vágott, pirított hagymával

Pirított fenyőmaggal vagy szeletelt mandulával stb.

Chili pehellyel

Curry-vel, kurkumával

Mivel az íze semleges, az ízesítésével bátran lehet kísérletezni!

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + kilenc =

hirdetés