Joghurtos indiai ital: lassi édes és sós változatban
A lassi közkedvelt ital Indiában az íze és a tápértéke miatt is. Íróból vagy hígított joghurtból készül, kánikulában kiválóan hűt. Csípős, fűszeres ételek mellé is kínálható.
Hozzávalók 2 adaghoz
500 ml natúr joghurt
200 ml víz
½ tk só
1 tk római kömény
1 tk citromlé
Elkészítése
A joghurtot kimérem, majd hozzáadom a vizet és a fűszereket. Az egészet botmixer segítségével habosítom és alaposan elkeverem.
Amikor kész, pohárba öntöm és egy csipet római köménnyel tálalom.
A hideg sós lassi tökéletes kiegészítője az indiai, fűszeres fogásoknak.
Tuti tipp: A lassi édesen is elkészíthető! Ehhez adj a joghurthoz 1 érett mangót, egy evőkanál mézet és némi citromlevet!
További izgalmas receptekért látogass el a Dizájnkonyha oldalára!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.