Finom sajtos pogácsa és 8 további remek pogi recept

sajtospogacsa1

A tésztát előre begyúrhatjuk, fóliába tekerve napokig tárolható a hűtőben, akár reggel is kisüthetjük – fél órát hagyjuk szobahőmérsékleten, majd nyújtsuk ki, szaggassuk és süssük. 

Hozzávalók kb. 35 kisebb darabhoz

25 dkg liszt

kb. 200 g tejföl (nagy dobozos fele)

10 dkg finomra reszelt félkemény sajt (ebből kb. 2 dkg szóráshoz)

1 tojás + sárgája kenéshez

1 tk só

1 kis tasak szárított élesztő

Elkészítés

A lisztet keverjük össze az élesztővel, a sóval, majd adjuk hozzá a tejfölt, a reszelt sajtot, a tojást, és jól dolgozzuk össze. (Nem szükséges az élesztőt tejben felfuttatni.) Lágy, rugalmas tésztát kapunk.

Hagyjuk kelni kb. egy órát. Ha később sütnénk ki, tekerjük fóliába és tegyük a hűtőbe.

Ha azonnal sütnénk, a tésztát gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki kb. 1,5 centi vastagra. 

Vagdossuk be (minél mélyebben vágjuk be, annál ropogósabb lesz a teteje), kenjük meg tojássárgájával. Megszórhatjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal.

Sütés előtt még hagyjuk egy kicsit szobahőmérsékleten kelni, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük aranybarnára. Sütési idő kb. 20 perc.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 5 =

hirdetés