Egészségünkre válik: málnás turmixital és áfonyás-málnás smoothie

A málna és az áfonya egyaránt szuperélelmiszer, mint a legtöbb bogyós gyümölcs, érdemes frissen fogyasztani, így hasznosulnak a legjobban az értékes tápanyagok. Finom italokat is készíthetünk – két remek receptet ismertetünk.

Málnás turmixital növényi tejjel

Hozzávalók

fél liter növényi tej (a semlegesebb ízű tejek a legjobbak hozzá, például szója- vagy rizstej)

kb. negyed kiló málna

fél citrom vagy lime leve

méz vagy más édesítő ízlés szerint 

mentalevél (díszítéshez)

Elkészítés

A málnát külön turmixoljuk, majd szűrjük le. Ezután öntsük fel és turmixoljuk a tejjel és a többi hozzávalóval. Jégkockát vagy jégkását keverjünk hozzá. Mentalevelekkel, málnával díszíthetjük.

Málnás-áfonyás smoothie 

Hozzávalók

2,5 dl víz

2,5 dl zöld tea (figyeljünk arra, hogy a tea ne legyen keserű, ne áztassuk sokáig a vízben, fél perces áztatás is elegendő, a tea hideg legyen!) 

20 dkg málna

10 dkg áfonya

fél citrom v. lime leve

méz ízlés szerint vagy más édesítő

A málnát külön turmixoljuk le, majd szűrjük le. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót és turmixoljuk egyneművé.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz + tizenegy =

hirdetés