Egészségünkre válik: málnás turmixital és áfonyás-málnás smoothie
A málna és az áfonya egyaránt szuperélelmiszer, mint a legtöbb bogyós gyümölcs, érdemes frissen fogyasztani, így hasznosulnak a legjobban az értékes tápanyagok. Finom italokat is készíthetünk – két remek receptet ismertetünk.
Málnás turmixital növényi tejjel
Hozzávalók
fél liter növényi tej (a semlegesebb ízű tejek a legjobbak hozzá, például szója- vagy rizstej)
kb. negyed kiló málna
fél citrom vagy lime leve
méz vagy más édesítő ízlés szerint
mentalevél (díszítéshez)
Elkészítés
A málnát külön turmixoljuk, majd szűrjük le. Ezután öntsük fel és turmixoljuk a tejjel és a többi hozzávalóval. Jégkockát vagy jégkását keverjünk hozzá. Mentalevelekkel, málnával díszíthetjük.
Málnás-áfonyás smoothie
Hozzávalók
2,5 dl víz
2,5 dl zöld tea (figyeljünk arra, hogy a tea ne legyen keserű, ne áztassuk sokáig a vízben, fél perces áztatás is elegendő, a tea hideg legyen!)
20 dkg málna
10 dkg áfonya
fél citrom v. lime leve
méz ízlés szerint vagy más édesítő
A málnát külön turmixoljuk le, majd szűrjük le. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót és turmixoljuk egyneművé.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.