Csőben sült karfiol
Gyorsan összedobható, könnyű és ízletes. Tejföl helyett besamel mártással is elkészíthető, baconnel rétegezhető.
Hozzávalók (2-4 személyre)
1 fej karfiol nagy rózsáira szedve
15 dkg reszelt sajt (jó hozzá a Trappista, Gouda, Cheddar – érdemes Anikó füstölt sajtot is keverni hozzá)
1 kisdobozos tejföl
kb. 3 dkg vaj
1 tojássárgája
2-3 evőkanál olívaolaj
só, cayenne bors (csípős!) vagy fehér bors, szerecsendió ízlés szerint (ha szép sárga színt szeretnénk, csipetnyi őrölt curry vagy kurkuma)
a zöldfűszerek közül jól illik hozzá a metélőhagyma és a petrezselyem
Hozzávalók
A karfiolt nagy rózsáira szedve sós vízben főzd kb. 10 percig, szűrd és alaposan csepegtesd le, majd sorakoztasd kivajazott jénai tálba vagy kerámiatálba és sózd meg.
A por állagú fűszereket keverd el az olívaolajban.
A tejfölt keverd össze a tojássárgával, sózd ízlés szerint (ha szereted a karakteres ízeket, egy zúzott fokhagymát is keverhetsz bele).
A sajtokat reszeld le és keverd össze.
A karfiolt locsold meg a fűszeres olajjal, szilikon ecsettel oszd el egyenletesen. A tojással kevert tejföllel ugyanígy járj el, végül az egészet szórd meg a reszelt sajtokkal.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd aranybarnára. Sütési idő 20-25 perc.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.