Megvan írva a csillagokban? Mit árul el rólunk a személyes horoszkópunk?

Az egyik leggyakrabban kutatott kérdés, amit az asztrológusnak feltesznek, hogy a pár tagjainak csillagjegye összeillik-e egymással? Ilyenkor szinte minden esetben a születésnap alapján megállapított csillagjegy alapján hangzik el a kérdés, például, hogy az Oroszlán és a Hal között lehet-e összhang és hogy két Kos vajon egymásnak mennek-e fejjel vagy élhetnek harmóniában is?

Ez a kérdés ennél sokkal bonyolultabb. Mi emberek, itt a földön az ellentétek világában élünk és ennek meghatározó szerepe van az életben és a párválasztásainkban is.

Személyes horoszkóp – az egyénre jellemző energiák

Sándor Zsuzsanna asztrológus szerint nem elég csupán a Nap állása alapján besorolni magunkat valamely horoszkóp jegybe, ha hiteles és teljes képet szeretnénk alkotni.

Mindenki horoszkópjában tíz bolygó szerepel: a Naptól, a Vénuszon át a Plútóig és ezek közül bizonyos bolygók az Ascendens karakterért felelősek, amelyeket a humanisztikus asztrológia szerint „én-állapotoknak” nevezünk. Ezeket magunkban éljük meg és ezekben a karakterekben működünk.

Leggyakoribb és mindenkinél jelen lévő én-állapotok a Nap az Ascendens, valamint a hozzá kötődő bolygó, a nők esetében még a Hold, az anya és feleségkép. Mindannyiunknak van tehát egy saját belső én-készlete, ebből rajzolódik ki a személyiségtérkép, amely nem tartalmazza a lehetséges összes energiamintázatot; nincsenek meg bennük mind a tizenkét csillagjegy jellemzői és nem minden planéta egyformán fontos. Ha ez így lenne, akkor uniformizáltak, egyformák lennénk, pedig mindannyian egyediek vagyunk. Ennek megfelelően más és más fogja jelenti az utat, amelyen fejlődhet a személyiségünk az életünk során, a megtapasztalásokkal, megismeréssel és megértéssel.

Poláris világ – a fejlődés útja

A világ, amelyben élünk az ellentétekre épül. Mindennek van ellentéte, ami azért van jelen, hogy annak fényében könnyebben kiderüljön a dolgokról, hogy mik azok és hogy milyenek. Ha nem lenne sötétség, akkor nem lenne mivel összehasonlítani a világosságot, és a kicsi is csak a nagyhoz képest tud kicsi lenni, a hideg pedig a meleghez képest tud hideg lenni.

Önmagunkat is viszonyításokban tudjuk leginkább megtapasztalni. Ha például jellemzően „kicsik vagyunk”, akkor találkoznunk kell az ellentétünkkel a „naggyal”, és akkor felfedezhetjük azt az izgalmas területet, amelynek kulcskérdése: „Mekkora vagyok?”

A velünk ellentétes energiákkal legalapvetőbben a párkapcsolatok megélésekor találkozhatunk. A számunkra fontos ember karaktere jelentheti az ellentétet, amely egy olyan polaritásnak az ellenpontja, amelynek az egyik végén vagyunk mi magunk, így a párunk révén ráláthatunk önmagunkra.

Az ellentétek vonzzák egymást…

Az ellentétek megélése az asztrológiában, amikor egy partnerrel kerülünk össze többféleképpen jelenhet meg. Az egyik módja ennek, amikor a velünk szemben álló jegy szerint választunk partnert. Így például a Kos jegyű választhatja a mérleget, a Bika a Skorpiót, az Ikrek a Nyilast, a Rák a Bakot, az Oroszlán a Vízöntőt, a Szűz a Halakat és fordítva.

Párkapcsolatok és a 7. ház

Az ellentétünkre nem csupán a fenti módon lelhetünk rá. A horoszkópunknak az én-karaktereken felül vannak más fontos jellegzetességei is és a párkapcsolat szemszögéből hangsúlyos az énnel szemben lévő ellentétes terület. A 7-es ház a horoszkópunk Ascendensével az 1-es házzal szemben helyezkedik el.

Gyakran ennek az ellentétnek a jellemzői szerint választunk párt, így a partnerünkön keresztül megtapasztalhatjuk az életben az árnyékunkat. Ebbe a tükörbe pillantva mélyebben megismerhetjük magunkat, esélyt kapunk a fejlődésre, tanulásra.

A helyzet lehet ennél is bonyolultabb. Ha látjuk a pontos horoszkópokat, fény derülhet rá, hogy a szembenállások nem csupán a csillagjegyek szembenállásában jelentkeznek. Előfordulhat, hogy a csillagjegyek mellett a képletben lévő planéták is fontos szerephez jutnak. A Planéták a Nap és a Hold, illetve a naprendszer bolygói, amelyek energiapontként szerepelnek a horoszkóp körében.

A társmutató…

Létezik egy különösen fontos partnerjelölő a horoszkópban, szintén a 7-es házból kiindulva.

A horoszkópban minden házra vonatkozik az a bolygó amelyik megfelel annak a jegynek, amelyik jegyben kezdődik az adott háza a horoszkópnak. Így az Ascendens jegynek megfelelő planéta uralni fogja az első házat, ezzel nagyon fontos én karakterré válik. A 7-es házban lévő jegy a partnert jelöli a horoszkópban, és ennek a planétának a jellemzői utalnak a partnerem karakterére. Ebben az esetben is nyilvánvaló, hogy a planétában a számomra idegen és vonzó dolog hatása az Ascendensemmel szemközti jegy mutatkozik meg. Ez az idegen erő lesz a vonzó és tanító „árnyék”.

Az ellentétekre épülve nagyon fontos és előre vivő párkapcsolat alakulhat ki két ember között. Az ilyen tanítást, fejlődést lehetővé tévő párkapcsolatok jelenthetik a legfontosabb találkozásokat az életben. Ez nem azt jelenti, hogy az ilyen kapcsolatokat könnyű működtetni vagy mindenképpen a sírig tartanak. Ehhez még számos más tényezőnek is jelen kell lennie a horoszkópokban. Szerencsés, ha vannak egymással harmonizáló elemek a felek horoszkópjában. Előnyös a házasság működőképessége szempontjából, ha a nő képletében ott van a férfi holdjának a feleségképnek a jellemzője, vagy a férfi képletében a nő Napjának a férjképének a jellemzője.

Bárhogyan alakul a két ember találkozásának története, a polaritás vonz ereje jelentős és fontos kapocs lehet.

 

Szerző: Katona Andrea

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1 + 20 =

hirdetés