Természetes illatosító: illóolajjal kevert szódabikarbóna

Illatosítót, légfrissítőt fillérekből készíthetünk: mindössze szódabikarbóna és tetszőleges illatú 100% tisztaságú illóolaj kell hozzá.

Töltsünk meg egy kisebb üveget szódabikarbónával (ha közepes, nagyobb üveget használunk, 2-3 centis rétegben elegendő megtölteni).

Cseppentsünk a szódabikarbónára illóolajat – kisebb üveghez 8-10 csepp elegendő. Érdemes jó minőségű 100 %-os tisztaságú illóolajat használni. (Mi teafaolajjal készítjük.)

Az üveg száját zárjuk le úgy, hogy az üveg légáteresztő maradjon. Az üveget naponta, kétnaponta rázzuk össze. Ha már nem érződik az illat, újra cseppentsünk rá 8-10 cseppnyi illóolajat.

szodabikarbona1

A befőttes üveget sötétben világító – fluoreszkáló – színes festékkel pöttyöztük

Az üveg díszítéséhez néhány ötlet

Az üveget nem feltétlenül kell lezárni, ha nem zavaró a látványa vagy valami mögé el tudjuk dugni – így intenzívebb az illata.

Középen nyitott – preparálható – üvegfedelekre színes textileket tehetünk, ezek kellően légáteresztőek és dekoratívak is

 

Az eredeti – kilyuggatott – fedél is felkerülhet az üvegre, bár ez a megoldás kevésbé praktikus, mert nem érezhetjük kellően intenzívnek az illatot

Az üveget csak esztétikai megfontolásból célszerű lefedni. Dekoratív megoldás, ha egy kisebb csipketerítővel fedjük le – kenderzsineg helyett szalaggal is átköthető, úgy még mutatósabb

Hasonló összeállítások

Izzadásgátló természetes anyagokból. Kipróbáltuk a szódabikarbónás krémdezodort!

Izzadásgátló természetes anyagokból. Kipróbáltuk a szódabikarbónás krémdezodort!

Frissítő, fertőtlenítő hatású limoncello dezodor készítése

Frissítő, fertőtlenítő hatású limoncello dezodor készítése

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × három =

hirdetés