Így is tehetsz valamit a környezetedért: köztéri problémák feltérképezését, megoldását segíti a Járókelő.hu

Kátyú a szűk utcában. Késik az óra a templom tornyán. Burjánzó növények. Rothadó telefonfülke. Idióta plakátelhelyezés. Gyomlálni kéne. Szemetes park. Zavaró facsonkok, gondozatlan zöldfelület.

Néhány lakossági bejelentés a sok közül a www.jarokelo.hu weboldalról. A honlap civil kezdeményezésre jött létre 2012-ben. Célja, hogy lakossági segítséggel feltérképezze a köztéri problémákat; az oldal működtetői és önkéntesei a fényképes bejelentéseket továbbítják az illetékes hatóságoknak, szolgáltatóknak, és a választ is közzéteszik. A megoldatlan – válaszra nem méltatott – ügyek is szem előtt maradnak.

jarokelo

Hogyan működik a járókelő.hu? >>

A közösségi platform (egyelőre) nem fedi le az ország teljes területét; az alábbi településekről fogad bejelentéseket: Budapest, Alsónémedi, Budaörs, Debrecen, Kecskemét, Nyíregyháza, Ózd, Szeged, Szentendre és Veszprém.

jarokelohu1

Az oldal üzemeltetői (fiatalokból álló nonprofit szervezet) a közterületi problémák megoldását szeretnék a könnyen használható és nyilvános kommunikációs felületet biztosításával elősegíteni; összekapcsolva a lakosságot az önkormányzatok illetékeseivel és a szolgáltatókkal.

Az alábbi grafikonon jól érzékelteti, hogy a felhasználók körében melyek a leggyakoribb, illetve a legkevésbé észrevételezett ügyek.

chart

Új bejelentésnél az alábbi űrlapot kell kitöltetni >>

Mobilra is letölthető az alkalmazás (Google Play, App Store)

Cover art

hirdetés 

hirdetés 

Facebook

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × három =

hirdetés