Sonkás-sajtos palacsinta

Sonkás palacsinta

A hagyományos sonkás tészta helyett sonkás palacsintát is készíthetünk. Laktató és finom vacsora, vagy egy kiadós leves után remek második fogás.

Hozzávalók

Nem írok pontos mennyiségeket, mert nálam a maradékok adták az alapanyagot, ha kevésbé sonkás, akkor is finom, ha több a sonka benne, akkor is laktató.

füstölt főtt sonka

1-2 szál újhagyma

1 kis dobozos tejföl

csíra vagy friss zöldség

sajt (ízlés szerint)

palacsintatészta alap

 

Elkészítés

Készítsük el a palacsintatésztát, sem cukrozni, sem sózni nem kell, hiszen a sonka elég sós.

A sonkát vágjuk apróra, az újhagymát karikázzuk fel és keverjük bele a tésztába. Süssük meg hagyományos módon mindkét oldalát.

A kisült palacsintákat töltsük meg a tejfölben elkevert csírával vagy friss zöldsékkel, és szórjuk meg reszelt sajttal.

Félbevágva, melegen tálaljuk.

Recept, fotó: Sass Erika Sasó www.tepszi.hu

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − kilenc =

hirdetés