Sonkás-sajtos palacsinta
A hagyományos sonkás tészta helyett sonkás palacsintát is készíthetünk. Laktató és finom vacsora, vagy egy kiadós leves után remek második fogás.
Hozzávalók
Nem írok pontos mennyiségeket, mert nálam a maradékok adták az alapanyagot, ha kevésbé sonkás, akkor is finom, ha több a sonka benne, akkor is laktató.
füstölt főtt sonka
1-2 szál újhagyma
1 kis dobozos tejföl
csíra vagy friss zöldség
sajt (ízlés szerint)
palacsintatészta alap
Elkészítés
Készítsük el a palacsintatésztát, sem cukrozni, sem sózni nem kell, hiszen a sonka elég sós.
A sonkát vágjuk apróra, az újhagymát karikázzuk fel és keverjük bele a tésztába. Süssük meg hagyományos módon mindkét oldalát.
A kisült palacsintákat töltsük meg a tejfölben elkevert csírával vagy friss zöldsékkel, és szórjuk meg reszelt sajttal.
Félbevágva, melegen tálaljuk.
Recept, fotó: Sass Erika Sasó www.tepszi.hu
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.