Omlós szilvás pite

Szilvaszezonban – friss gyümölcsből – érdemes megsütni ezt a pitét. Nagyon finom, célszerű megvárni, amíg teljesen kihűl, porciózni is könnyebb hidegen.

Hozzávalók a tésztához

36 dkg liszt

21 dkg vaj

8 dkg cukor

1 tojássárgája

kevés víz

A töltelékhez

kb 1,5 kg szilva

1,5 kk fahéj

8 ek búzadara

8 dkg cukor

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval. A tésztát egy órára hűtőbe tesszük.

A töltelékhez kimagozzuk a szilvát, majd ledaráljuk. A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük a ledarált szilvával.

Egy 22 x 30 centis tepsit kivajazunk, kilisztezünk. A tésztát elfelezzük. Egyik felét kézzel belenyomkodjuk a tepsibe. (Vizes kézzel nem ragad a kezünkhöz.) Rásímítjuk a tölteléket. A tészta másik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd sodrófára rácsavarva ráterítjük a szilvás töltelékre.

Tojásfehérjével bekenjük a tetejét, villával megszurkáljuk, majd 180-as hőfokon, előmelegített sütőben pirulásig sütjük. Sütési idő 30-35 perc.

 

Gasztrostúdió Vízi Orsolya receptje

 

Hasonló receptek

szilvas_muffin_rizsliszt_glutenmentes_5

Szilvás-fahéjas muffin rizsliszttel

Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 + 4 =

hirdetés