Diós csoki házilag – finomra őrölt zabpehellyel dúsítható

Egyszerű elkészíteni, ízletes csemege. 

Hozzávalók

15 dkg főző- vagy étcsokoládé

1 dl cukor (Frank Júlia receptje ennyi cukrot ajánl, kevesebb is lehet, de el is hagyható)

1 dl darált dió vagy fél-fél dl dió és apró szemű zabpehely

3-4 evőkanál méz

1 tk vaj

fél deciliter tej

csipetnyi só

Elkészítés

 

A csokoládét tördeljük vagy vágjuk apróra és vízgőz felett olvasszuk fel (forraljunk vizet egy edényben, s erre tegyük egy másik edényben a csokit). Ha felolvadt, adjuk hozzá a teáskanálnyi vajat, a mézet, a darált diót (zabpelyhet), és alaposan keverjük össze.

hirdetés 

hirdetés 

A csokoládés masszát öntsük sütőpapírral bélelt kisebb tepsire vagy tálcára, majd tegyük a hűtőbe.

Ha megdermedt, kockázzuk fel – tetszés szerinti formára vághatjuk. Csomagoljuk alufóliába – a hűtőszekrényben sokáig eláll. Nagyon finom!

Fotó: Életszépítők

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 − nyolc =

hirdetés