Diós csoki házilag – finomra őrölt zabpehellyel dúsítható
Egyszerű elkészíteni, ízletes csemege.
Hozzávalók
15 dkg főző- vagy étcsokoládé
1 dl cukor (Frank Júlia receptje ennyi cukrot ajánl, kevesebb is lehet, de el is hagyható)
1 dl darált dió vagy fél-fél dl dió és apró szemű zabpehely
3-4 evőkanál méz
1 tk vaj
fél deciliter tej
csipetnyi só
Elkészítés
A csokoládét tördeljük vagy vágjuk apróra és vízgőz felett olvasszuk fel (forraljunk vizet egy edényben, s erre tegyük egy másik edényben a csokit). Ha felolvadt, adjuk hozzá a teáskanálnyi vajat, a mézet, a darált diót (zabpelyhet), és alaposan keverjük össze.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
A csokoládés masszát öntsük sütőpapírral bélelt kisebb tepsire vagy tálcára, majd tegyük a hűtőbe.
Ha megdermedt, kockázzuk fel – tetszés szerinti formára vághatjuk. Csomagoljuk alufóliába – a hűtőszekrényben sokáig eláll. Nagyon finom!
Fotó: Életszépítők
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.