Falatkalandok Kapolcson, avagy a Völgyfesztivál étkei képekben
Augusztus első vasárnapján véget ért a 10 napos Művészetek Völgye Fesztivál Kapolcson és a környező Balaton-felvidéki településeken. Képriportot már közöltünk az idei rendezvényről, elsősorban a vásári portékákra fókuszálva. Ezúttal a fesztivál gasztronómiai jellegzetességeit mutatjuk meg.
Az egytálételek mellett – töltött káposzta, lecsó, gulyás sült malac stb. – meglehetősen gyakori fogás volt a langalló, a kürtőskalács, lehetett kapni perecet, rétest, lángost, az érdekességek között említhető a rózsás levendulacukor, a csöröge és a kemencés borjúkötél (juhtúrós bukta).
Ajánló
A megunhatatlan Völgyfesztivál | Kapolcsi képriport

Alapító-főszerkesztő
Több mint két évtizedet töltöttem az írott média világában, szinte minden klasszikus sajtóműfajban kipróbálhattam magam újságíróként, szerkesztőként. 2006-2012 között építészeti szakújságíróként, PR-szakemberként voltam aktív, szakmai kiadványok és rendezvények létrejöttében közreműködtem. Az eletszepitok.hu weboldalt 2013-ban hoztam létre.
2018-ban visszakanyarodtam eredeti hivatásomhoz; gyermekjóléti alapellátás keretében általános és középiskolásokkal foglalkozom, prevenciós, edukációs, pályaorientációt támogató foglalkozásokat tartok, érdeklődésem középpontjában az élménypedagógia, a szociális kompetenciafejlesztés és a készségfejlesztés áll. A Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetben szereztem mesterdiplomát, okleveles szociális munkás, felsőfokú intézményi kommunikátor, újságíró és kiadványszerkesztő képesítésekkel rendelkezem.