Bevált, természetes praktikák hűtőszekrény szagtalanításához

A régebbi – önkiolvasztó funkcióval nem rendelkező – hűtőszekrényeknél viszonylag gyakori jelenség, hogy a hűtőben lerakodó jég – amellett, hogy nem tesz jót a készüléknek – tárolja az ételek szagát. A készüléket célszerű havonta, legalább kéthavonta leolvasztani, szagtalanításhoz pedig közben is bevethetünk különféle praktikákat.

A több hetes problémát ezek a praktikák nem orvosolják, s természetesen a hűtő rendszeres – lehetőleg vegyszermentes – tisztítását sem helyettesítik. Kaphatók különféle hűtőgép szagtalanító termékek, de célszerű a bevált természetes módszereket alkalmazni.

Az őrölt kávé kiváló szagtalanító, célszerű a hűtőszekrényben kis tálkával tartani belőle, s hetente frissíteni/cserélni az őrleményt.

Kávé helyett szódabikarbónát is használhatunk – érdemes kipróbálni függetlenül attól, hogy többen nem tartják elég hatékonynak.

Nem próbáltuk, de ajánlották: öntsünk egy pohárba friss tejet, s tegyük a hűtőbe, állítólag elűzi a szagokat.

A faszén is semlegesíti a szagokat, aki nem idegenkedik attól, hogy a hűtőbe tegye, próbálja ki! Kisállat-kereskedésekben beszerezhető finom szemcsés aktív szénnel is kipróbálható ez a praktika.

A citrom is elűzi a kellemetlen szagokat, facsarjunk fél citromot egy tiszta szivacsra, s töröljük át vele a hűtőszekrényt. Félbevágott citromot is rendszeresíthetünk a hűtőben erre a célra.

Az is jó megoldás, ha két-háromnaponta sós vizes törlőkendővel áttörölgetjük a hűtőt.

hirdetés 

hirdetés 

Kapcsolódó összeállítások

Bevált környezetkímélő praktikák: takarítsunk ecettel!

Hogyan tisztítsuk a vasalótalpat?

Kíméletes tisztítószerek

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 − kettő =

hirdetés