Bevált, természetes praktikák hűtőszekrény szagtalanításához
A régebbi – önkiolvasztó funkcióval nem rendelkező – hűtőszekrényeknél viszonylag gyakori jelenség, hogy a hűtőben lerakodó jég – amellett, hogy nem tesz jót a készüléknek – tárolja az ételek szagát. A készüléket célszerű havonta, legalább kéthavonta leolvasztani, szagtalanításhoz pedig közben is bevethetünk különféle praktikákat.
A több hetes problémát ezek a praktikák nem orvosolják, s természetesen a hűtő rendszeres – lehetőleg vegyszermentes – tisztítását sem helyettesítik. Kaphatók különféle hűtőgép szagtalanító termékek, de célszerű a bevált természetes módszereket alkalmazni.
Az őrölt kávé kiváló szagtalanító, célszerű a hűtőszekrényben kis tálkával tartani belőle, s hetente frissíteni/cserélni az őrleményt.
Kávé helyett szódabikarbónát is használhatunk – érdemes kipróbálni függetlenül attól, hogy többen nem tartják elég hatékonynak.
Nem próbáltuk, de ajánlották: öntsünk egy pohárba friss tejet, s tegyük a hűtőbe, állítólag elűzi a szagokat.
A faszén is semlegesíti a szagokat, aki nem idegenkedik attól, hogy a hűtőbe tegye, próbálja ki! Kisállat-kereskedésekben beszerezhető finom szemcsés aktív szénnel is kipróbálható ez a praktika.
A citrom is elűzi a kellemetlen szagokat, facsarjunk fél citromot egy tiszta szivacsra, s töröljük át vele a hűtőszekrényt. Félbevágott citromot is rendszeresíthetünk a hűtőben erre a célra.
Az is jó megoldás, ha két-háromnaponta sós vizes törlőkendővel áttörölgetjük a hűtőt.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Kapcsolódó összeállítások
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.