Görög saláta
A görög saláta eredeti neve Horiateki (χωριάτικη), ami magyarul falusi salátát jelent. A görögöknél az egyszerűbb ételek közé tartozott. A könnyű, mediterrán ízvilágú saláta elmaradhatatlan összetevője a fetasajt és a olívabogyó.
Hozzávalók 4-6 személyre
4 paradicsom
1 kígyóuborka
1 lilahagyma
1 zöldpaprika
100 g feta sajt
100 g fekete és zöld olívabogyó
Salátaöntethez
5-6 ek extra szűz olívaolaj
egy citrom kifacsart leve vagy balzsamecet
csipetnyi fekete bors
1 tk bazsalikomlevél (friss fűszernövényből is elkészíthető)
1 mk szárított oreganó
só, bors ízlés szerint
Elkészítés
Kis tálkában keverjük alaposan össze az öntet összetevőit. Felhasználás előtt érdemes pár óráig a hűtőben tartani, hogy összeérjenek az ízei.
A salátához az uborkát, a paradicsomot, és a lilahagymát szeleteljük vagy kockázzuk fel. Egy közepes tálban keverjük össze az egészet, adjuk hozzá a magozott olívabogyót, végül a felkockázott fetasajtot.
Öntsük rá a zöldségekre a salátaöntetet, majd forgassuk óvatosan össze az egészet és fogyasztásig tegyük a hűtőbe.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.