Spanyol omlett: spórolós feleség kosztjából nemzeti eledel

Minden nemzetnek megvan a maga finom és egyszerű reggeli tippje. Spanyolországban nemcsak az éttermekben lehet kapni burgonyás omlettet, a boltok hűtőpultjain is megtalálható.

A spanyol omlett története egyszerű és nagyszerű: egy leleményes spanyol asszonyság próbált olyan reggelit adni az urának, ami laktató és mégsem kell sok tojást felhasználni hozzá. Az ötlet bevált, a ház ura később is kérte az omlettet reggelire, és lassan elterjedt a recept az ország egész területén.

Az elkészítése nagyon egyszerű. Szeletelj fel egy hagymát, pirítsd üvegesre pár csepp olívaolajon, karikázz bele pár főtt krumplit, forgasd át a hagymás olajjal, aztán öntsd rá a felvert tojásokat. Ha készre sült az egyik fele, a másikat is süsd pirosra! Variálhatod is a receptet; bátran adj hozzá zöldségeket, vagy sonkát, így mindig változatos reggelit tálalhatsz.

aliztisoczki_joSzép napot kíván, Aliz

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 3 =

hirdetés