Spanyol omlett: spórolós feleség kosztjából nemzeti eledel
Minden nemzetnek megvan a maga finom és egyszerű reggeli tippje. Spanyolországban nemcsak az éttermekben lehet kapni burgonyás omlettet, a boltok hűtőpultjain is megtalálható.
A spanyol omlett története egyszerű és nagyszerű: egy leleményes spanyol asszonyság próbált olyan reggelit adni az urának, ami laktató és mégsem kell sok tojást felhasználni hozzá. Az ötlet bevált, a ház ura később is kérte az omlettet reggelire, és lassan elterjedt a recept az ország egész területén.
Az elkészítése nagyon egyszerű. Szeletelj fel egy hagymát, pirítsd üvegesre pár csepp olívaolajon, karikázz bele pár főtt krumplit, forgasd át a hagymás olajjal, aztán öntsd rá a felvert tojásokat. Ha készre sült az egyik fele, a másikat is süsd pirosra! Variálhatod is a receptet; bátran adj hozzá zöldségeket, vagy sonkát, így mindig változatos reggelit tálalhatsz.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.