Zabpehelylisztes palacsinta

Érdemes kipróbálni a palacsintát zabpehelyliszttel, egészségesebb a finomlisztnél, ráadásul ízletes is.

Hozzávalók kb. 20 palacsintához

300 g búzaliszt

300 g zabpehelyliszt

2-­3 tojás

500 ml tej

szóda­ vagy ásványvíz

2 ek nyírfacukor (Xilit)

1 csomag vaníliás cukor

1 tk fahéj

csipet só

csipet szódabikarbóna vagy sütőpor

2 ek olaj

Töltelék, ízlés szerint lekvár, mogyorókrém, fahéj, kakaó

Elkészítés

A száraz anyagokat egy tálban összekeverem. Beleütöm a tojásokat, és vigyázva, hogy ne legyen csomós, hozzákeverem a tejet, majd annyi ásványvizet, hogy folyós tésztát kapjak. Legvégén belekeverem az olajat is. Forró serpenyőbe merőkanálnyi tésztát öntök, egyenletesen eloszlatom, és mindkét oldalát megsütöm. (Nem szoktam külön olajozni a serpenyőt, de ha szükséges, ecsettel be lehet kenni.) Lekvárral, cukrozott kakaóval töltöm.

Nekünk a laktató bableves után a palacsinta esik jól.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 5 =

hirdetés