Zabpehelylisztes palacsinta
Érdemes kipróbálni a palacsintát zabpehelyliszttel, egészségesebb a finomlisztnél, ráadásul ízletes is.
Hozzávalók kb. 20 palacsintához
300 g búzaliszt
300 g zabpehelyliszt
2-3 tojás
500 ml tej
szóda vagy ásványvíz
2 ek nyírfacukor (Xilit)
1 csomag vaníliás cukor
1 tk fahéj
csipet só
csipet szódabikarbóna vagy sütőpor
2 ek olaj
Töltelék, ízlés szerint lekvár, mogyorókrém, fahéj, kakaó
Elkészítés
A száraz anyagokat egy tálban összekeverem. Beleütöm a tojásokat, és vigyázva, hogy ne legyen csomós, hozzákeverem a tejet, majd annyi ásványvizet, hogy folyós tésztát kapjak. Legvégén belekeverem az olajat is. Forró serpenyőbe merőkanálnyi tésztát öntök, egyenletesen eloszlatom, és mindkét oldalát megsütöm. (Nem szoktam külön olajozni a serpenyőt, de ha szükséges, ecsettel be lehet kenni.) Lekvárral, cukrozott kakaóval töltöm.
Nekünk a laktató bableves után a palacsinta esik jól.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.