Kapros harcsapaprikás gnocchival
A harcsapaprikást általában pirított szalonnával, túrós csuszával kínálják, de gnocchival is érdemes kipróbálni. A harcsa gyorsan elkészíthető, ízletes, szálkamentes, érdemes beiktatni az étrendbe – rántva is finom!
Hozzávalók 3-4 személyre
fél kg harcsafilé bőr nélkül
1 vöröshagyma
1-2 zúzott fokhagyma
1 nagy lédús paradicsom apróra vágva
2,5 dl tejföl
1 púpozott tk pirospaprika
1 csokor apróra vágott kapor (vagy 1 ek szárított/fagyasztott)
só, őrölt feketebors
olívaolaj
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, pár percig pároljuk fedő alatt, majd meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a kaprot.
Hozzáadjuk a felkockázott harcsát, 5-8 percig sütjük, néha óvatosan megkeverjük.
Ezt követően hozzáadjuk a tejfölt (felesleges liszttel dúsítani – habarni), és az egészet összeforraljuk.
Készen kapható gnocchival tálaltuk, amit kevés vajon lepirítottunk és fedő alatt pár percig pároltunk.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.