Kapros harcsapaprikás gnocchival

A harcsapaprikást általában pirított szalonnával, túrós csuszával kínálják, de gnocchival is érdemes kipróbálni. A harcsa gyorsan elkészíthető, ízletes, szálkamentes, érdemes beiktatni az étrendbe – rántva is finom!

Hozzávalók 3-4 személyre

fél kg harcsafilé bőr nélkül

1 vöröshagyma

1-2 zúzott fokhagyma

1 nagy lédús paradicsom apróra vágva

2,5 dl tejföl

1 púpozott tk pirospaprika

1 csokor apróra vágott kapor (vagy 1 ek szárított/fagyasztott)

só, őrölt feketebors

olívaolaj

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, pár percig pároljuk fedő alatt, majd meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a kaprot.

Hozzáadjuk a felkockázott harcsát, 5-8 percig sütjük, néha óvatosan megkeverjük.

Ezt követően hozzáadjuk a tejfölt (felesleges liszttel dúsítani – habarni), és az egészet összeforraljuk. 

Készen kapható gnocchival tálaltuk, amit kevés vajon lepirítottunk és fedő alatt pár percig pároltunk.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + kilenc =

hirdetés