Főzzünk eperkrémet!
Elkészíthető más gyümölccsel is, például málnával vagy citrommal, de idényben mindenképpen érdemes kipróbálni friss eperrel.
Hozzávalók
800 g eper
100 g vaj
3 db tojás
150 g cukor
Elkészítés
Az epret tisztítsuk meg, majd botmixerrel pépesítsük. A tojást habverővel keverjük simára. A eperturmix felét öntsük egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot és kezdjük melegíteni. A másik feléhez keverjük a tojást. A langyos cukros eperhez adjuk a vajat, a tojásos epret, és keverjük folyamatosan, mindaddig, amíg besűrűsödik. Nagyjából fél óra szükséges a megfelelő sűrűség eléréséhez, de megéri, mert nagyon finom!
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Fotó, recept: Molnár Ágnes | Szeretetrehangoltan >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.