Főzzünk eperkrémet!

Elkészíthető más gyümölccsel is, például málnával vagy citrommal, de idényben mindenképpen érdemes kipróbálni friss eperrel.  

Hozzávalók

800 g eper

100 g vaj

3 db tojás

150 g cukor

Elkészítés

Az epret tisztítsuk meg, majd botmixerrel pépesítsük. A tojást habverővel keverjük simára. A eperturmix felét öntsük egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot és kezdjük melegíteni. A másik feléhez keverjük a tojást. A langyos cukros eperhez adjuk a vajat, a tojásos epret, és keverjük folyamatosan, mindaddig, amíg besűrűsödik. Nagyjából fél óra szükséges a megfelelő sűrűség eléréséhez, de megéri, mert nagyon finom!

hirdetés 

hirdetés 

Fotó, recept: Molnár Ágnes | Szeretetrehangoltan >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 3 =

hirdetés