Túrógombóc édes, narancsos tejfölöntettel

Mindenki ismeri a túrógombócot, és biztosan sokan szeretik édes tejföllel is. Ha azonban a tejfölös öntetet megbolondítjuk egy kis naranccsal, akkor egy kicsit más ízhatást érhetünk el vele, és így nagyon kellemes desszert kerekedik ki belőle. A gombóc frissen, melegen a legfinomabb, de talán nem is marad ideje kihűlni, mert olyan hamar elkapkodja majd a család apraja-nagyja.

Hozzávalók 15 gombóchoz

Gombóchoz

50 dkg túró

3 tojás

csipet só

4 ek búzadara

3 ek zsemlemorzsa

Hempergetéshez:

4 ek zsemlemorzsa

2 ek nyírfacukor

1 cs. Bourbon vaníliás cukor

1 tk olívaolaj

 

Öntethez

6 ek alacsony zsírtartalmú tejföl

2 ek porcukor nyírfacukorból

1⁄2 narancs héja és leve

 

Elkészítés

1. A hempergetésre szánt morzsához egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, kicsit hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a kétféle cukorral.

2. Az öntethez összekeverjük a tejfölt a porcukorral, a reszelt narancshéjjal és -lével.

3. A gombóchoz a tojásokat villával felverjük, megsózzuk, simára keverjük a többi hozzávalóval, és állni hagyjuk, amíg a búzadara megpuhul benne.

4. Vizes kézzel golyókká formázzuk, majd forrásban lévő vízben megfőzzük. Miután feljöttek a víz felszínére, még 2-3 percet főzzük.

5. Leszűrjük, lecsepegtetjük, megforgatjuk a cukros morzsában és még melegen tálaljuk az öntettel együtt.

 

Jó étvágyat!

 

Szenti Gabi

Sünis kanál blog >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × egy =

hirdetés