Mi mindenre jó a teafilter? Háztartási praktikák

Egy finom tea bármikor jól tud esni, az évszaknak megfelelően elkészítve. A tea története nagyon régre nyúlik vissza, számos kultúrában fontos szerepet tölt be. Hidegen és melegen is kellemes; eredetileg gyógyfőzetként alkalmazták, napjainkban sokan frissítő vagy épp „melegítő” italként fogyasztják. A teának a háztartásban is hasznát vehetjük, íme, néhány praktika!

Szobanövényekhez

Tegyünk néhány teafiltert a cserepes virágok alá; a filter öntözéskor magába szívja a vizet, ezáltal védi a növényt a túlöntözéstől, illetve lassan „adagolja” magából a nedvességet, így folyamatos folyadék-utánpótlást biztosít. 

Üveg vagy tükör tisztításához

Főzzünk le egy nagy adag teát és használjuk üvegtisztítóként. Garantáltan csíkmentes lesz az áttisztított felület.

Szagtalanításra

Amikor erőteljes illatanyagú élelmiszerekkel vagy anyagokkal érintkezünk, a kezünk átveszi azok szagát, s van, hogy ezen az alapos kézmosás sem segít. Ilyenkor érdemes használt, kiszárított teafilterrel átdörzsölni a bőrt, közömbösíti a kellemetlen szagokat. Lábszagűző cipőspray helyett 1-1 teafiltert is bevethetünk, tegyük a cipőbe éjszakára!

Illatosítóként

Tegyünk a gardróbba vagy a ruhásszekrénybe pár teafiltert, kellemes illatú lesz. Célszerű a filtert hetente, kéthetente cserélni.

Bútorápolásra

A fekete tea kiváló fabútorok tisztításához, ápolásához – főzetével törölgessük át a bútorokat! Szép fényt kap és felfrissíti a fa természetes színét.

Összeállította: Tolvaj Vica

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenkilenc − tizennyolc =

hirdetés