Tervezd meg az életed! Design thinking, ahogy a Stanfordon oktatják. Könyvajánló

Életünk egészére hatással vannak a dizájnerek. Elég csak körülnéznünk a munkahelyünkön vagy a lakásunkban, lépten-nyomon okostelefonokba, formatervezett bútorokba botlunk. Minden egyes tervezői feladat egy problémafelvetéssel kezdődik, amelynek megoldására egy csapat vállalkozik, addig finomítva elképzeléseit, amíg el nem jut a lehető legjobb eredményig. Miért ne tekinthetnénk hasonlóképpen a saját életünkre is?

Tervezd meg az életed!

A Stanford Egyetem professzorai, az Apple egykori vezető formatervezői Tervezd meg az életed! c. könyvükkel segítenek abban, hogy a tervezői gondolkodásmód elsajátításával bármely életszakaszban a fejlődés útjára léphessünk, és végre azzá válhassunk, akivé valóban szeretnénk.

Bill Burnett és Dave Evans formatervezőként számos termék tökéletesítésében részt vettek. A Stanford Egyetemen évek óta futó kurzusukat egy kreatívabb, boldogabb élet reményében több ezren kipróbálták már.

A tervezői gondolkodásmód – „design thinking” – elsajátításával könyvükön keresztül a saját életünket is teljesebbé tehetjük.

A bemutatott valós élethelyzetek és kipróbált módszerek által képessé válhatunk arra, hogy praktikusan és kreatívan gondolkozzunk, és learassuk saját tervszerű munkák gyümölcsét, vagyis olyan életet éljünk, amilyet szeretnénk. Márpedig egy jól felépített élet egyet jelent a jó élettel.

A szerzőkről

Bill Burnett a Stanford Egyetem formatervezési programjának vezetője. Olyan termékek kialakítása fűződik a nevéhez, mint például az Apple PowerBookja. Dave Evans formatervezőként ugyancsak a Stanford munkatársa. Az Apple-nél ő volt az első egerek kialakításért felelős csapat vezetője.

Webajánló: designingyour.life

 

Kiadó: Libri Bookline
288 oldal
Keménytáblás
ISBN: 9789633106174

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

húsz − kettő =

hirdetés