Mákos-ribizlis bögrés süti

Villámgyorsan kikeverhető, a ribizli és a mák remek párosítás.

Hozzávalók

(0,33-as natúr joghurtos tégelyt használtam a méricskéléshez)

1 bögre mák

1 bögre liszt

1 bögre joghurt

1 bögre ribizli

1/2 bögre cukor (lehet több is)

1/4 bögre étolaj

1 citrom reszelt héja

1 tk fahéj

1/2 csomag sütőpor

1 tk. szódabikarbóna

1 csipet só

Elkészítés

Mindent egy nagy tálba mértem a ribizli kivételével. Összekevertem, végül a ribizlit is beleborítottam és óvatosan egyenletesen elvegyítettem a tésztában.

A sütőt 170 fokra előmelegítettem.

Egy közepes tepsit kibéleltem sütőpapírral, a masszát a tepsibe borítottam.

A tetejére szórtam kevés ribizlit, majd 35-40 perc alatt készre sütöttem légkeverő funkción. Tűpróba ajánlott.

Meggyes változatban is elkészíthető

Recept itt >>

 

Ajánló

Málnafagyi fagylaltgép nélkül

A receptet a blogomon találod >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 1 =

hirdetés