Mákos-ribizlis bögrés süti
Villámgyorsan kikeverhető, a ribizli és a mák remek párosítás.
Hozzávalók
(0,33-as natúr joghurtos tégelyt használtam a méricskéléshez)
1 bögre mák
1 bögre liszt
1 bögre joghurt
1 bögre ribizli
1/2 bögre cukor (lehet több is)
1/4 bögre étolaj
1 citrom reszelt héja
1 tk fahéj
1/2 csomag sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1 csipet só
Elkészítés
Mindent egy nagy tálba mértem a ribizli kivételével. Összekevertem, végül a ribizlit is beleborítottam és óvatosan egyenletesen elvegyítettem a tésztában.
A sütőt 170 fokra előmelegítettem.
Egy közepes tepsit kibéleltem sütőpapírral, a masszát a tepsibe borítottam.
A tetejére szórtam kevés ribizlit, majd 35-40 perc alatt készre sütöttem légkeverő funkción. Tűpróba ajánlott.
Meggyes változatban is elkészíthető
Ajánló
Málnafagyi fagylaltgép nélkül
A receptet a blogomon találod >>
Mindent szeretek ami kreatív, fontos számomra, hogy valamit alkossak. Foglalkoztam ólomüveggel, kisebb kerámiákkal, lakberendezéssel… Aztán hirtelen felindulásból létrehoztam a Csak mert szeretem gasztroblogot, mert a főzést is kreatív tevékenységnek tartom. A receptek, ételek megörökítése a fotózást is behozta az életembe, így sikerült egy újabb szenvedélyt felfedeznem magamnak.