Különleges banánfagyi – gép nélkül is elkészíthető

Egy rendhagyó banánfagyi receptjét osztja meg velünk Ildi: mielőtt a gyümölcsöt felhasználja, megsüti, ettől a fagyi egészen különleges ízt kap. Érdemes kipróbálni – fagylaltgép nélkül is elkészíthető!

Hozzávalók

1 nagy banán

2 dl tej

2 tojássárgája

1 csapott ek keményítő

3 ek cukor

1 tk vanília kivonat

2 l tejszín (állati, 30%)

Elkészítés

A banánt héjastól alufóliába csomagoljuk, majd 200°C-fokos sütőben fél óráig sütjük. A sült banánt a fóliában hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a fagyialapot.

A tejben elkeverjük a keményítőt, a cukrot, a tojássárgákat és a vanília kivonatot, majd alacsony fokozaton az egészből sűrű pudingot főzünk. A pudingot a fagyasztóban jól behűtjük.

A banánt kicsomagoljuk a fóliából – a héja teljesen fekete lesz –, majd kikaparjuk a banánhúst. Egy tálban villával összenyomkodva pürésítjük, majd a fagyialaphoz adjuk.

Végül felverjük a tejszínhabot, óvatosan beleforgatjuk a banános krémbe, majd az egészet alaposan kidolgozzuk fagylaltkészítő gépben, s már tálalhatjuk is!

Tipp

A fagyi gép nélkül is elkészíthető, hiszen egy laposabb edénybe töltve közvetlenül a fagyasztóba is tehetjük. Elegendő néhányszor átkeverni egy botmixerrel, hogy krémesebb állagot kapjunk!

 

ildiKOKKI

Ildi KOKKI

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + 12 =

hirdetés