Különleges, tápláló édességek, melyeket nem kell sütni

Ezeket a finom sütiket nem kell sütni, ami a nyári hónapokban nem mellékes tényező. De nemcsak ezért ajánljuk! Nagyon finomak! Érdemes kísérletezni a nyers édességekkel. Táplálóak, különleges ízviláguk sokakat rabul ejt. Négy recept Vicától.

Nyers avokádós csokitorta

Hozzávalók

10 dkg mandula vagy dió

10 dkg datolya

2 db közepes, puha avokádó

7 dkg cukrozatlan kakaópor (holland kakaópor)

5 dkg kókuszzsír

ízlés szerinti édesítő – méz vagy eritrit

csipetnyi só

Elkészítés

A mandulát vagy a diót konyhai robotgéppel daráljuk minél krémesebbre, dolgozzuk össze a kimagozott datolyával. Béleljünk ki egy tortaformát fóliával, nyomkodjuk benne egyenletesen szét a masszát, majd, amíg a krém elkészül, tegyük hűtőbe.

A meghámozott, kimagozott avokádót tegyük az aprítógépbe a kakaóval, a kókuszzsírral, az édesítővel és a csipet sóval, majd dolgozzuk jól össze, amíg krémes állagot nem kapunk.

Ha kész, vegyük elő a pihentetett datolyamasszát, és egyenletesen vonjuk be a krémmel. Fogyasztás előtt 1-2 órára érdemes hűtőben tartani.

Epres nyers torta

Hozzávalók

1 bögre mandula

2 közepes fagyasztott banán

1 bögre fagyasztott eper

lime, fahéj

Elkészítés

A mandulát legalább egy órán át áztassuk két bögre langyos vízben. Áztatás után csöpögtessük le, majd aprítógépben daráljuk addig, amíg masszát nem kapunk. Simítsuk a masszát fóliával bélelt sütőformába, majd tegyük be a fagyasztóba. A fagyasztott gyümölcsöket aprítógép segítségével dolgozzuk össze – egy kis lime-al és fahéjjal ízesíthetjük -, majd a megfagyott „masszán” terítsük szét. Egy óra pihentetés a hűtőben, és máris fogyasztható!

Nyers céklatorta

Hozzávalók

8 aszalt füge (idényben érdemes friss fügéből készíteni, az aszalt változatot felhasználás előtt áztassuk vízben, hogy megpuhuljon)

1 bögre dió

2 ek cukrozatlan kakaópor

csipet fahéj

csipet só

2 közepes cékla

1 bögre kókuszzsír

2 ek rizstej

2 ek méz

Elkészítés

Reszeljük le az egyik céklát, majd tegyük az aprítóba a fügével, a dióval, a kakaóval, a fahéjjal és a sóval. Dolgozzuk össze. Simítsuk el a masszát kifóliázott tepsiben. Tegyük fagyasztóba.

A többi összetevőt szintén tegyük az aprítóba, addig aprítsuk, míg krémes masszát nem kapunk. A masszát osszuk el egyenletesen a fagyasztott alapon. Néhány óra hűtés után fogyasztható.

Sütés nélküli sajttorta

Hozzávalók

15 db zabkeksz

3 ek kókuszzsír

400 gramm ízesítetlen krémsajt

fél citrom

100 gramm eritrit

200 gramm mascarpone

1 cs habfixáló

200 ml habtejszín

2 marék málna

Elkészítés

Daráljuk le a kekszet. Olvasszuk meg a kókuszzsírt és keverjük a darált kekszhez. Kifóliázott sütőformában simítsuk el a masszát, majd tegyük a hűtőbe.

A krémsajtot, a mascarponet, a fél citrom levét, és az eritritet dolgozzuk alaposan össze. Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt, ha szükséges keverjük hozzá a habfixálót. Finom mozdulatokkal vegyítsük a kétféle krémet, majd egyenletesen kenjük szét a kekszalapon. Fogyasztás előtt pár óráig tartsuk a hűtőben.

Összeállította: Tolvaj Vica

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − nyolc =

hirdetés