Kakaós csiga kelt tésztából

A nap bármely szakában elkészíthető, akár reggelire is, ha korán kelünk. Frissen az igazi!

Hozzávalók

A tésztához

35 dkg liszt 

2,5 dl tej

2 dkg élesztő

2 ek cukor

csipetnyi só

A töltelékhez

5 dkg vaj

1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

2 evőkanál cukor

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben és a cukorban, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Letakarva, langyos helyen egy órán át kelesztjük.

Ha megkelt a tészta, összegyúrjuk és kb. fél centi vékonyra nyújtjuk. Rákenjük a tölteléket, úgy, hogy a tészta egyik széle üresen maradjon. Feltekerjük, és nagyjából két centi vastag szeletekre vágjuk, az üresen hagyott tésztarészt pedig a csiga alá hajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, előmelegített sütőben 180-as hőfokon kb. 25 perc alatt megsül.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − hat =

hirdetés