Kakaós csiga kelt tésztából
A nap bármely szakában elkészíthető, akár reggelire is, ha korán kelünk. Frissen az igazi!
Hozzávalók
A tésztához
35 dkg liszt
2,5 dl tej
2 dkg élesztő
2 ek cukor
csipetnyi só
A töltelékhez
5 dkg vaj
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben és a cukorban, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Letakarva, langyos helyen egy órán át kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, összegyúrjuk és kb. fél centi vékonyra nyújtjuk. Rákenjük a tölteléket, úgy, hogy a tészta egyik széle üresen maradjon. Feltekerjük, és nagyjából két centi vastag szeletekre vágjuk, az üresen hagyott tésztarészt pedig a csiga alá hajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, előmelegített sütőben 180-as hőfokon kb. 25 perc alatt megsül.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.