Süssünk kakaós csigát!

Sokunk megunhatatlan kedvence, amit – ha korán kelők vagyunk – akár reggelire is elkészíthetünk, a gyerekek és édesszájú családtagjaink nagy örömére.

Hozzávalók

A tésztához

40 dkg liszt (a fehér lisztet zabpehely liszttel kevertem, de készítettem már graham és teljes kiőrlésűből is)

2,8 dl tej

2 dkg élesztő

2 ek cukor

1 csipet só

A töltelékhez

5 dkg vaj

1 evőkanál kakaó

2 evőkanál cukor (szórtam bele egy pici fahéjat is)

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben és a cukorban, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Letakarva, langyos helyen egy órán át kelesztjük. Ha megkelt a tészta, ismét összegyúrjuk  a lehető legvékonyabbra nyújtjuk. Rákenjük a tölteléket – az egyik szélén kihagyunk egy sávot. Feltekerjük, és nagyjából két centis szeletekre vágjuk, az üres tésztacsíkot alá hajtjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük; 180 fokon 25 perc alatt – légkeveréssel – megsülnek.

Recept: Fazakas Hajnalka | Pöttyös lábas, fakanál

Fazakas Hajnalka

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − 13 =

hirdetés