ViktArt: szeretettel varrva | Kézzel öltött, színes gyapjúfilc bohóságok

Viktu, azaz Szilágyi-Nimsz Viktória Budapesten él férjével, három kisfiút nevelnek. Viktu bájos figurális kiegészítőket készít gyapjúfilcből, egyre többen figyelnek fel a munkáira, ViktArt néven található az oldala a Facebookon. Az Életszépítők kedvence a Matrjoska sorozat, többek között ezt is bemutatjuk összeállításunkban.

– A kiegészítő kreálás már korán, kiskamasz koromban kezdődött. Akkoriban képzőművészetibe készültem, folyton-folyvást kísérleteztem, anyagokkal, formákkal,színekkel; aztán nem vettek fel az áhított festő szakra, gimnáziumba kerültem, és más fordulatot vett az életem – mondja Viktu. Az egyetem alatt különböző dekoratőr munkákat vállalt, kiállításokat szervezett, majd visszatalált a kreatív alkotáshoz.

Szilágyi-Nimsz Viktória

– Marci fiamat vártam, amikor létrejött egy kézműveseket, képző- és iparművészeket összefogó portál, egy virtuális csudapiactér, ami beszippantott, majd elindultak a különböző design vásárok, apró boltok, ahol fel-felbukkantak az én kis bohó kiegészítőim. A legsikeresebbek a kitűzőim, a legkedveltebb a Matrjoska sorozat.

Minden öltés kézzel varrott, ezt fontosnak tartom, mint ahogy az anyagok minőségét is, amit hörcsög módjára halmozok. Próbálom a tőlem telhető maximumot nyújtani, szeretettel készítem, varrom a figuráimat.

 

 

Gyapjúfilcet, textilt, gyöngyöket, Swarovski kristályt használok, de készült sorozat a nagymamám által hímzett terítőből is. Kicsi gyerekeim vannak, ezért könnyű lassan, rácsodálkozón élnem, nyitottan, kíváncsian a világra, ez inspirál.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × öt =

hirdetés