Boldogságnapló gyönyörű képi világgal, idézetekkel, meditációkkal, önfejlesztő gyakorlatokkal

Néha egy apró dolog is elég ahhoz, hogy boldognak érezzük magunkat: egy szó, egy gesztus, egy szín, egy illat, egy emlék, egy új ruha, egy jó film, vagy éppen egy könyv. A Boldogságnapló lapjain minden rólad és a boldogságodról szól. Bár napló, nincs kötött időrendje. Ott ütöd fel, ahol csak akarod, akkor és úgy haladhatsz előre a felfedezésében, ahogy számodra a legkényelmesebb. Mire a végére érsz, kezedben lesz személyre szabott boldogságterved, melynek minden részletét te magad alkottad.

Ez a kötet remek ajándék lehet nőknek, persze magadat is megjutalmazhatod vele. Gyönyörű illusztrációkat, számos inspiráló gondolatot, önfejlesztő- és „boldogsággyakorlatot” találsz benne, s persze a személyes feljegyzéseknek is van elegendő hely.

Képek a kiadványból és részletek az Édesvíz Kiadó ajánlójából

Mi  a boldogság?

Megfogható? Leírható egy rövid, általános, mindenkire értelmezhető módon? Van, aki szerint ha milliókat keresünk, azzal minden problémánk megoldódik, és boldogok lehetünk. Többen azt mondják, a pénz nem boldogít. A pénzügyi sikeremberek azt tanácsolják, hogy minél többet foglalkozzunk az anyagiakkal, legyünk lazák, élvezzük az életet és ne foglalkozzunk a kudarcokkal. A spirituális vezetőink azt az oldalt erősítik, hogy az igazi boldogság a belső békével kezdődik, és egy felsőbb hatalommal való kapcsolat minden boldogságot megadhat számunkra, függetlenül attól, hogy hány jegyű számot látunk a bankszámlánkon.

Tény, hogy bizonyos dolgokat nem vásárolhatunk meg. Nem vehetünk időt, szeretetet, kiegyensúlyozottságot, belső békét, jó modort, tiszteletet, morált, türelmet, bizalmat, és igen: nem vehetünk boldogságot sem. Mivel a boldogságunk nem megvásárolható – függetlenül attól, kik vagyunk és honnan jövünk –, joggal feltételezhetjük, hogy igenis nagy részben múlik rajtunk.

De ha rajtunk is múlik, miért nem vagyunk boldogok? A válasz nagy részben azon múlhat, hogy amellett, hogy minduntalan a boldogságot keressük, foggal-körömmel próbáljuk elkerülni a boldogtalanságot. Néha már-már több energiát szánunk arra, hogy elkerüljük a boldogtalanságot, mint arra, hogy odafigyeljünk önmagunkra és meglássuk az élet adta apró örömöket, amik egyébként nap mint nap megajándékoznának minket a boldogság felszabadító érzésével.

Benső önvalónk, a lelkünk számára a boldogság a természetes állapot.

A spirituális tanítók a lélek jelenlétéről beszélve folyamatosan azt próbálják megértetni velünk, hogy nem test vagyunk lélekkel, hanem egy örök lélek testtel. Mint örök lelkeknek a boldogság a természetes állapotunk, de a test jelenléte magával hozza a boldogtalanságot. Ha azonban mindenáron megpróbáljuk görcsösen elkerülni a boldogtalanságot, akkor valójában a testre koncentrálunk és nem a lelki szükségletünkre.

A világunkban minden vallás, minden spirituális iskola, minden önfejlesztő vonal ezt az igazságot szeretné velünk megértetni. Nemcsak megérdemeljük a boldogságot, de az teljes mértékben és elválaszthatatlanul az örök természetünk része.

A Boldogságnapló a boldogságot megpróbálja a mindennapjaid részévé varázsolni, gyönyörű képi világgal, idézetekkel, meditációkkal, néha könnyed, néha önmagunkba néző komolyabb gyakorlatokkal. Nincs szoros időrendje, így akkor és úgy haladhatsz vele, ahogy számodra a legkényelmesebb.

Mire a napló végére érünk, gyakorlatilag lesz egy saját, visszaolvasható boldogságtervünk, amit mi magunk állítottunk össze, és biztosak lehetünk abban, hogy közelebb kerülünk önmagunkhoz, közelebb a boldogsághoz.

Ne feledd: a boldogság csak akkor igazi, ha meg tudjuk azt osztani másokkal is!

A Boldogságnaplót itt rendelheted meg >>
hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

10 + 8 =

hirdetés