#Bookface mánia, avagy életre keltett könyvborítók. Fotózd le magad a kedvenc köteteddel!

Nem mostanában kezdődött ez a szimpatikus „hóbort”, amelyet ügyes marketingfogásként is alkalmazott már néhány könyvkiadó vagy könyvtár, talán a legemlékezetesebb sorozatot a Bordeaux-i Libraire Mollat könyvesbolt alkalmazottjai készítették el pár éve.

Néhány kép tőlük

A „Book Face” fotózás lényege, mint azt a fenti példák is jól érzékeltetik, hogy a fotóalanyok kortárs környezetben, hétköznapi szituációkban jelennek meg, kezükben tartva egy könyvet. A könyvborítón látható portré – ami lehet grafika és fénykép – pedig átlényegül, térbelivé és „élővé” válik.

Kreatív ötlet, amit nem különösebben nehéz ügyesen megvalósítani, figyelni kell az arányokra – bárki elkészítheti a saját fotóját a kedvenc könyvével. Érdemes nézelődni a neten, a Google kereső rengeteg találatot ad ki a „book cover face” kulcsszavakra.

Az Instagramon #bookface keresőcímkével több mint 62 ezer fotó található, itt is lehet nézelődni.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Michelle: Book Reviews (@the.book.report) által megosztott bejegyzés,

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Facebook oldalán péntekenként láthatunk hasonló fotókat Dari Nikitől és Szelestei Flórától; az alkotópáros legutóbb az Erzsébet, a királyné c. könyv borítóját keltette életre. Sorozatuk neve: #bookfacefriday

Ha kedvet kaptál a „Book Face” fotózáshoz, vagy készítettél már hasonlót, és szeretnéd megmutatni másoknak, küldd el a szerkesztoseg@eletszepitok.hu e-mail címre!

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − kettő =

hirdetés