Ihletadó megoldások bútorfelújításhoz

Reneszánszát éli a házilagos bútorfelújítás, világszerte népszerűek a csináld magad! DIY-projektek. Óriási sikerélmény egy selejtezésre érett bútordarabba életet lehelni. Van, hogy nagyon jól sikerül: felújítva jobban mutat, mint fénykorában, de az ellenkezője is igaz: a beavatkozás tovább ront rajta, hiába kerül rá új festék, kárpit, különféle díszítőelem, meg sem közelíti eredeti szépségét.

Nagy visszhangot váltott ki néhány hónapja egy posztunk a Facebookon. Az alábbi fotót tettük közzé, a kérdéssel: Az eredeti vagy a felújított változat tetszik jobban?

Sok komment érkezett, szinte mindenki az eredeti tálalószekrényt találta szebbnek, értékesebbnek. Az amerikai East Coast Creative blogról átvett fotó – illetve a bútorátalakítás ténye – többekből indulatokat váltott ki. 

Sokkal szebb az eredeti, nagy kár, hogy így elcsúfították! (…) Remélem, ez nem történt meg! (…) Csúfosan elintézte a hölgy ezt a bútort. (…) Nagyon-nagyon remélem, hogy ez nem ugyanaz a szekrény! Annyira kár lenne egy ilyen mestermunkáért! (…) Nem felújításnak, hanem barbarizmusnak hívnám. (…) Az eredeti szép, harmóniát áraszt, a zebracsíkos pedig idegesítő. (…) Sajnálom, ha valakinek ez jelenti a kreativitást. (…) Szegény szekrény…

 

Összegyűjtöttem pár (szerintem) jól sikerült bútorfelújítás előtte-utána fotóját.

Fotó: decoratingfiles.com

Fotó: www.devetibaldai.lt

Fotó: designsponge.com

Fotó: designsponge.com

Fotó: www.brittanymakes.com

Fotó: jewelsathome.files.wordpress.com

Fotó: www.roadkillrescue.net

Fotó: www.roadkillrescue.net

Fotó: Farmstyle Studio

Fotó: Farmstyle Studio

Fotó: Farmstyle Studio

Fotó: Farmstyle Studio

Nyitókép: How to Build a House blog 

Összeállította: Mesterházy Mónika

Cikkajánló

Bútortuning: fiókgombok, fogantyúk

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

19 + 7 =

hirdetés