Dekoráljunk csipkével! Így is díszíthetjük az egyszerű fa képkereteket

Egy egyszerű natúr fa képkeretet alakítottunk át. Csipke, akrilfesték, ragasztópisztoly szükséges hozzá, a csipke ráncolható, gyöngyökkel, varrható díszítőelemekkel dekorálható. Esküvői fotókhoz, műtermi fotókhoz, idézetekhez készíthetünk hasonló képkeretet.

Díszíthető fa képkeret többféle méretben kapható, mi a Your Hobby webáruház termékét használtuk. A felhasznált csipke eredetileg egy női felső volt; hímzett mintája miatt sokoldalúan felhasználható dekor célokra. Csipkével bevont tárolót is készíthetünk cipősdobozból – itt látható a folyamat >>

Cipősdobozt alakítottunk át

A képkeretet fekete akrilfestékkel alapoztuk, a jól fedő festéket egy rétegben vittük fel. A csipkét méretre vágtuk, a képkeret méretéhez mérten 2-3 centi ráhagyással. Miután a festék megszáradt, az anyagot ráigazítottuk a keretre (figyeljünk arra hogy az anyag ne nagyon feszüljön), majd a hátoldalon több ponton ragasztópisztollyal rögzítettük a kerethez. Szikével vagy hegyes ollóval (körömvágóval) a kép helyén az anyagot a belső kerethez mérten 1-1 centi ráhagyással körbevágtuk, beleigazítottuk a műanyag lapot, végül ragasztópisztollyal rögzítettük a csipkét.

A csipkés képkeret tovább díszíthető. Ha szalagot vágunk az anyagból, ráncoltan rögzíthetjük a keretre; varrható díszítőelemekkel dekorálhatjuk.

fa_kepkeret

Ilyen volt

csipke_kepkeret3

csipke_kepkeret5

csipke_kepkeret12

hirdetés 

hirdetés 

Kapcsolódó összeállítások

Dekoráljunk csipkeszalaggal! 22 ötlet

Dekoráljunk csipkeszalaggal! 22 ötlet

Így készíthetünk csipketerítőből tálkát!

Így készíthetünk csipketerítőből tálkát!

Gépi, horgolt, vert, madeira: használjuk kreatívan a csipkét!

Gépi, horgolt, vert, madeira: használjuk kreatívan a csipkét!

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc − 8 =

hirdetés