Húsvéti sonka főzése 6 lépésben

Ha húsvét, akkor sonka! A sonka főzése igazán egyszerű, szerkesztőnk évek óta az alábbi recept szerint készíti el. Az igazán jó sonka – szerinte – sertéscombból készül.

  1. A sonkát érdemes pár órára hideg vízben áztatni főzés előtt.
  2. Egy nagy fazékba tegyük fel takarékon főzni 4 darab egész vöröshagymával és 4 darab egész fokhagymával a sonkát.
  3. Három-négy órán keresztól szép lassan fedő alatt főzzük.
  4. Egy éjszakára hagyjuk a saját levében.
  5. A megfőtt sonkát tegyük a hűtőbe két napra.
  6. A hálót csak akkor húzzuk le a megfőtt sonkáról, amikor eltöltött két napot a hűtőben.

A sonka főzőlevét felhasználhatjuk levesekhez, például babgulyáshoz vagy gulyásleveshez. Kellemes füstös ízt ad neki már 1-3 deci főzőlé is. Érdemes több részletben felhasználni a magas sótartalom miatt!

 

Nyitókép – illusztráció: Alexander Fox/Pixabay

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 − hat =

hirdetés